Criss Cross Europe 2016 (met Louis Sclavis) in De Werf en Bijloke

louis-sclavisDe Criss Cross Caravaan passeert weldra in België: op 24/11 in Bijloke Gent en 25/11 in De Werf Brugge.

Alweer kan Criss Cross Europe rekenen op een bandleader van formaat. Na de editie 2015 met cellist Ernst Reijseger neemt klarinettist Louis Sclavis de honneurs waar bij de Criss Cross Europe band 2016. Sclavis neemt een bijzondere plaats in binnen de Franse jazz. Of het nu gaat om zijn roemruchte trio met Aldo Romano en Henri Texier, zijn legendarische reeks ECM-albums, of de samenwerkingen met binnen- en buitenlandse muzikanten waaronder Dave Douglas, Fred Frith, Michel Portal en Craig Taborn; het meesterschap en de technische virtuositeit druipen er vanaf.

Deze jonge jazztalenten uit alle windstreken van Europa zal Louis Sclavis onder zijn vleugels nemen:

SLOVAKIA – Morochovic Pavel  (piano)
GERMANY – Maximillian Hirning  (double bass)
LUXEMBURG – Maxime Bender  (sax)
NETHERLANDS – Neil van der Drift (drums)
BELGIUM – Jan Daelman (flute)

Volg de Criss Cross Europe band via facebook of www.crisscrosseurope.eu.

Jan Daelman

Jan Daelman (1990) is een Belgische fluitist gekend van het improvisatie-duo Keenroh met pianist Thijs Troch. Keenroh liet in 2014 van zich horen met hun eerste cd ‘Keenroh’ en in 2015, in navolging van de Jong Jazztalent Gent prijs, met hun tweede album ‘Keenroh XL’ (Bart Maris/Thomas Jillings/Marti Melia/Ruben Verbruggen/Niels Van Heertum/Thijs Troch/Laurens Smet/Teun Verbruggen). Beide albums zijn uitgekomen op het El Negocito Records label.

Met het Gentse free impro kwartet Kabas (Thijs Troch/Nils Vermeulen/Elias Devoldere) bracht hij in april 2016 een eerste vinyl ‘Abel’ uit op het El Negocito Records Label.

Daelman fungeert als saxofonist bij het impro en drone collectief Residuum Free Unit (Dirk Serries/Thijs Troch/Nils Vermeulen/Bert Minnaert) en op EWI in synthesizer-mayhem-groep Glin Fraktion (Thijs Troch/Seppe Gebruers/Bert Minnaert).

Met Dirk Serries en Thijs Troch vormt hij het minimalistisch DST trio.

Verder is Jan Daelman ook actief in The Milk Factory (Viktor Perdieus/Edmund Lauret/Thijs Troch/Kobe Boon/Benjamin Elegheert), het duo Peedved met Nils Vermeulen en Les Biches De Milleseptante (Teun Verbruggen/Bert Minnaert/Thijs Troch).

Als sideman werkte hij onder andere mee aan het project ‘Fair is foul and foul is fair’ van de Italiaanse zangeres Costanza Alligiani (Thomas Jillings/Thijs Troch/Armando Luongo/Danieli Cappucci). Het album is in 2014 uitgekomen op het Italiaanse ‘Improvvisatore Inovolontario’ label.

No Shows found