Criss Cross Europe 2018

Marilyn Mazur (c) nicolai howalt
Marilyn Mazur (c) nicolai howalt

Alweer kan Criss Cross Europe rekenen op een bandleader van formaat. Na mooie edities met Louis Sclavis in 2016 en cellist Ernst Reijseger in 2015 neemt Marilyn Mazur de fakkel over bij de Criss Cross Europe band 2018.

Marilyn Mazur (New York City, 1955) is een Deens-Amerikaanse slagwerkster, zangeres en componiste van Poolse/ Afro-Amerikaanse komaf. Op haar zesde vertrok ze naar Denemarken. Alhoewel zij grotendeels autodidact is, heeft ze wel gestudeerd aan het Koninklijk Deens Conservatorium. Ze speelde mee in de bands van Miles Davis (1985-89), Wayne Shorter (1987) and Jan Garbarek (1991-2005). Naast haar muziekprojecten, componeert ze muziek voor film en theater.

In 1983 ontving ze de Ben Webster Prijs en in 2001 mocht ze de Jazzpar Prize in ontvangst nemen, één van de hoogste en belangrijkste jazzprijzen. In 2006 volgde dan de Deense prijs Django d’Or.

Mazur zal deze jonge jazztalenten uit alle windstreken van Europa onder haar vleugels nemen:

Bel – Sarah Klenes (stem)
NL – Koen Smits (trompet)
Lux – Niels Engel (drums)
DK – Søren Gemmer (piano, synth)
FR – Léon Phal (sax)
Est – Peedu Kass (bass)

Sarah Klenes
Sarah Klenes

De Belgische zangeres Sarah Klenes, had een late roeping wat muziek betreft. Na 3 jaar als balletdanseres bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen te hebben gedanst, begon ze haar muziekstudies aan het Lemmensinstituut in Leuven. Daarna studeerde ze verder aan het conservatorium van Brussel en het CNSM van Parijs. Ze zingt in verschillende bands zoals het OakTree trio, How Town, Les Superluettes. Haar groep, OakTree, is een akoestisch trio dat de ongewone combinatie van zang, cello en accordeon exploreert; een avontuur in klankkleur en textuur, vol verrassingen, gevoed door jazz, folk en chanson. In 2014 trok OakTree met JazzLab Series op tournee door Vlaanderen en Brussel.

 

Na een week residentie in De Bijloke te Gent (18-22 feb), trekt de Criss Cross Europe Band 2018 op tournee langs de deelnemende landen.

No Shows found

 

Volg de Criss Cross Europe band via facebook of www.crisscrosseurope.eu.