JazzClass Series #2: Belgian Jazz

Bart Maris

De Belgische jazzscene is behoorlijk levendig en bloeiend en behoort tot de top van Europa. . België stond zelfs aan de wieg van de Europese jazz. Al in 1927 trokken de eerste Belgische muzikanten naar Londen om er jazzmuziek op te nemen, in navolging van hun grote Amerikaanse voorbeelden. In drie lessen maakt Frederik Goossens, melomaan, jazzverzamelaar en begenadigd lesgever, iedereen wegwijs. Geen cursus voor kenners of een geschiedenisles, wel een instapcursus voor mensen die benieuwd zijn om de geheimen van de jazz te ontrafelen aan de hand van Belgische voorbeelden en ontwikkelingen.

Elk seizoen presenteert JazzLab Series het kruim van de Belgische jazz op de beste Belgische podia. Niet alleen was er in de jaren 80 de ‘gouden generatie’ met klinkende namen als Bert Joris, Kris Defoort, het BJO, Jeroen Van Herzeele, … Ook vandaag bloeit en borrelt het in de Belgische jazzscene. Hoog tijd om ook in de JazzClass Series in de Belgische jazz te duiken!

Met handige tips, boeiend luister- en videomateriaal en een syllabus zorgen we er bovendien voor dat iedere cursist ideaal wordt voorbereid op de concerten op uw podium. Daar ontdekt u dan in real time waar het hart van de Belgische jazz klopt.

Cursusdata
Woe 21/02, 28/02, 07/03, 14/03/2018         N9 Eeklo                                        Belgian Jazz

Inschrijven doe je via de organiserende partner.