OakTree

OakTree nodigt je uit om te reizen door een gevoelig en creatief universum, speels en gepassioneerd, soms avontuurlijk, soms ingetogen. Hun muziek bevindt zich op het kruispunt van hun passies en interesses: klassieke muziek, jazz, balkanmuziek, wereldmuziek en vrije improvisatie. De harmonie tussen cello, accordeon en stem prikkelt de verbeelding van het publiek en de wil om te dansen. Bij het horen van de muziek van OakTree is de vergelijking met de speelse poëzie van Tuur Florizoone of Yann Tiersen snel gemaakt.

(duur van de set: 60 min)

Sarah Klenes zang
Annemie Osborne (LU) cello
Thibault Dille accordeon

+ guests
Michel Massot tuba, trombone (10, 12, 23/01)
Tcha Limberger gitaar, viool (13, 15, 17/01)
Kristof Hiriart percussie, zang (19, 20, 22/01)

OakTree ontstond in 2008 uit de ontmoeting van de Luxemburgse celliste Annemie Osborne, de Brusselse accordeonist Thibault Dille (winnaar Toots Thielemans Award 2009) en de Luikse zangeres Sarah Klenes tijdens vrije improvisatiesessies. Aan het einde van een eerste project samen, waarbij ze vertrokken van jazzstandards, kleine vrije improvisiaties en originele composities, beslisten de muzikanten om deze atypische formatie verder te onderzoeken en hun repertoire te verrijken met nieuwe persoonlijke composities, alsook met chansons, latin standards en pop songs.

In december 2010, nadat hun muziek een jaar kon rijpen en groeien, speelden de muzikanten op het Openjazz Festival in Louvain-la-Neuve. Daaruit volgden een hele reeks concerten in Wallonië, Luxemburg en Frankrijk. In september 2012 brachten de muzikanten hun eerste CD ‘à dos d’âmes’ uit.

Sindsdien blijft het trio zichzelf en z’n repertoire ontwikkelen, met één constante: het verlangen om in het moment te creëren of te re-creëren. Hun verschillende muzikale achtergronden zorgen voor een interessante mengelmoes van klanktexturen en verrassende omkeringen van rollen. Zo kan de stem bijvoorbeeld de rol van bas op zich nemen en de accordeon de melodie van de stem overnemen. Kortom, OakTree brengt passie en poëzie en laat je zeker niet onberoerd.

Dankzij hun overwinning op Jong Jazztalent Gent en ter voorbereiding van hun concert op Gent Jazz 2014 nodigt OakTree enkele muzikanten uit om hun muzikale weg verder te helpen uitstippelen. Tijdens de tournee met JazzLab Series zullen gastmuzikanten Michel Massot, Tcha Limberger of Kristof Hiriart het trio vergezellen op podium.

“OakTree is een gevoelig trio dat meebuigt met de natuurlijke instincten en speelt met verschillende klankkleuren. Hun doel is om het publiek te verrassen, te laten dromen en te doen tuimelen in een jazzy-wereld.” (Le Quotidien du Luxembourg, 14 juli 2011)

“OakTree heeft een vastberaden blik op de af te leggen weg, en neemt hierin duidelijk initiatief.” (Juryrapport Jong Jazztalent Gent 2013)

Geen Evenementen