Crowdfunding

wordcloud crowdfundingGent Jazz Festival, Jazz Middelheim en JazzLab Series engageren zich om crowdfundingprojecten van Belgische jazzmuzikanten te ondersteunen. We willen muzikanten, naast de speelkansen die we creëren, ook een duwtje in de rug geven met aantrekkelijke crowdfunding return voor investeerders. Voor het seizoen 2017-2018 zijn er helaas geen kandidaturen meer mogelijk.

Zegt de term ‘crowdfunding’ je niet veel? Raadpleeg dan hier de beknopte handleiding over crowdfunding.

Reeds enkele jaren bedenkt de muziekindustrie creatieve antwoorden op het ineenstorten van de traditionele markt van fysieke geluidsdragers. Door het verdwijnen van het belang van platenmaatschappijen en de introductie van nieuwe media moet de muziekwereld zich volledig heroriënteren.

Uit deze noodzaak komen vaak positieve en ingenieuze vormen van ondernemen voort. Crowdfunding is één van de businessmodellen die in dat kader aan een sterke opmars bezig zijn. Bij crowdfunding verzamelen muzikanten bij hun fans de middelen om projecten te realiseren. Door het wederzijds engagement en contact tussen de artiesten en fans ontstaat bovendien ook een hechte band met het publiek die in een sterkere fanbase resulteert.

Ook JazzLab Series, Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim zien heel wat potentieel in deze vorm van projectfinanciering. Als vooraanstaande organisatoren van jazzconcerten in België bieden we jazzmuzikanten speelkansen. Binnen ons engagement om muzikanten en de jazzscene te steunen en promoten, zien we in crowdfunding een interessante nieuwe en aanvullende manier om jazzmuzikanten vooruit te helpen.

Hoe werkt het concreet? Wie als Belgische jazzmuzikant crowdfunding wil opstarten voor de realisatie van een speciaal project (cd-opname, internationaal project…) kan zijn een aanvraag indienen bij JazzLab Series, Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim voor een extra ondersteuning in de vorm van return voor investeerders. Elk jaar selecteren we een aantal projecten die hun return voor investeerders kunnen aanvullen met originele extra’s, zoals concert- en festivaltickets, vip-arrangementen, jazzlunch…, in overleg met de muzikanten zelf en zoveel mogelijk op maat van het project.

De geselecteerde projecten zullen ook worden gepromoot via de kanalen en het netwerk van Gent Jazz Festival, Jazz Middelheim en JazzLab Series. Het initiatief tot het opzetten van het crowdfundingproject en het engagement naar de investeerders blijft bij de muzikanten. Voorbeelden van crowdfundingplatforms zijn voordekunst.nl, Crofun.be, Kisskissbankbank.com, Growfunding.be, …

We hopen op deze manier jazzmuzikanten te stimuleren, motiveren en helpen om interessante muzikale projecten mogelijk te maken.

Voor het seizoen 2017-2018 zijn er helaas geen kandidaturen meer mogelijk.

Download hier je aanvraagformulier.
Raadpleeg hier de beknopte handleiding over crowdfunding.

JazzLab Series
KASK/Campus Bijloke, J. Kluysensstraat 2, 9000 Gent
info@jazzlabseries.be

Jazz & Muziek
info@gentjazz.com
info@jazzmiddelheim.be
www.gentjazz.com

Overzicht van voorbije/lopende crowdfundingsprojecten:

Crowdfundingsprojecten 2017-2018

Crowdfundingsprojecten 2016-2017

crowdfundingsprojecten 2015-2016

crowdfundingsprojecten 2014-2015