Tremplin Jazz d’Avignon Contest 2019

1 januari 2019
Karen

Update 18.03.2019: uit 117 inzendingen zijn er zes die doorstoten naar de finale. Dit jaar zijn daar helaas geen Belgische artiesten bij. Niettemin willen we alle kandidaten bedanken voor hun deelname aan de preselectie en wensen we hen veel succes met de andere kansen die zich nog zullen voordoen.

Het Jazzfestival van Avignon organiseert naar jaarlijkse gewoonte een jazzwedstrijd voor jonge jazzbands (van duo tot sextet) uit heel Europa. De preselectie voor België verloopt via JazzLab. De Belgen hebben een traditie hoog te houden. Van de Belgische inzendingen gingen de voorbije jaren groepen zoals Thunderblender, SCHNTZL, LABtrio en Christian Mendoza Group met één of meerdere prijzen lopen. Wil je meedingen naar een plaats in de finale? Dien dan ten laatste op 28 februari 2019 je kandidatuur in.

Een geldige kandidatuur moet ten laatste op 28 februari 2019 via mail en/of wetransfer (tremplinavignon@jazzlab.be) bezorgd worden t.a.v. Mik Torfs en Willy Schuyten en omvat:

– Een ingevuld en ondertekend inschrijvingsformulier.
– Een biografie van de groep met een cv van elke muzikant (bij voorkeur in het Frans of het Engels), eventuele persartikels en enkele foto’s (liefst in hoge resolutie), .
– Een opname van goede kwaliteit, met minstens drie muziekstukken, waarvan minstens één eigen compositie
– Een technische fiche

Een papieren versie en fysieke cd per post is dus niet meer nodig! Alle kandidaturen moeten digitaal ingediend worden. Neem ook het wedstrijdreglement even door.

Voor landen buiten Frankrijk werkt Tremplin Jazz met een correspondent. Voor België verzorgt JazzLab de preselecties. Het is aan de jury van Tremplin Jazz d’Avignon om uit alle Europese inzendingen de uiteindelijke finalisten uit te kiezen. De finale zal plaatsvinden op 31 juli en 1 augustus 2019 in het ‘Cloître des Carmes’ in het hartje van Avignon.

De winnaars spelen een concert op de volgende editie van Tremplin Jazz d’Avignon en krijgen bovendien drie dagen opnametijd in de gerenommeerde Studio ‘La Buissonne’ in Pernes Les Fontaines. Daarnaast zijn er meerdere geldprijzen te winnen. De moeite om je kans te wagen dus!

Festivalwebsite.