Brick Quartet

Het jonge kwartet Brick Quartet maakt energieke muziek met een filmisch karakter, nu eens rumoerig, dan weer melancholisch, met steeds veel ruimte voor individuele en collectieve improvisatie.

Joachim Badenhorst: klarinet, basklarinet
Mathias Van de Wiele: gitaar
Lode Vercampt: cello
Dimitri Simoen: drums

Mathias Van de Wiele richt Brick Quartet op in juli 2004, vanuit een verlangen om een acoustisch jazz-improplatform te creƫren. Na een half jaar sleutelen aan een eigen repertoire hebben ze een set gemaakt van eigen composities en improvisaties. Met een hoogst originele bezetting met cello en klarinet, brengen ze volgens hun eigen omschrijving een dynamische mix tussen kamermuziek en jazz.

Wie is dat jonge geweld? Mathias Van de Wiele, gitaar en composities, studeerde jazzgitaar aan het Gentse conservatorium. Hij geeft les aan de Academies van Beveren en Bornem en schrijft muziekjes allerhande. Hij speelt bij Moker (jazz-impro – JazzLab Series tournee in februari 2004), Ultrasonic 7 (dance), Saf (Gents chanson) en de Va Fan Fahre (Balkan swing). Lode Vercampt, cello, studeerde cello aan het Gentse Conservatorium en pendelt sindsdien tussen concert- en theaterpodia. Hij speelde en schreef muziek voor verschillende theaterproducties van onder anderen Het muziek Lod, Villanella, Het Net, Kunstencentrum Vooruit en de Beursschouwburg waarvan de reisvoorstellingen hem naar diverse locaties in Amerika, Japan, Europa en Taiwan brachten. Hij werkte freelance voor Il Novecento, de Vlaamse Opera, I Fiaminghi en Prima la Musica, balancerend tussen klassieke muziek en vrije improvisatie speelt hij momenteel met verschillende formaties in binnen- en buitenland. Joachim Badenhorst, klarinet/basklarinet,
studeerde in Den Haag bij John Ruocco en Michael Moore. Hij volgde les bij Don Byron, Dave Douglas, Misha Mengelberg en Greg Osby in de Banff jazz Workshop Mei 2005 (Canada). Joachim is co-leider van de Rawfishboys, een duo met de Franse contrabassist Brice Soniano. Joachim speelde op het North Sea Jazz Festival 2004 in het Michael Brecker Quindectet naast o.a. Clarence Penn, Adam Rogers, Alex Sipiagin en Gil Goldstein.
Last but not least, drummer en autodidact Dimitri Simoen sloeg al vroeg de weg in van jazz en vrije improvisatie. In 2001 werd hij de drummer van Kraafs, Nederlandstalig cabaret, in 2002 stond hij mee aan het doopvont van klezmergroep Mishtu Orchestra en hij werkte mee aan het Troubleman Project, Passe-Partout/War of nie War en Sjoerd zegt Foert van Theater Taptoe. Ook hij speelt mee in de Va Fan Fahre, en daarnaast vindt u hem terug bij Eau de Vie (chanson) en Mss Hyde.