Frederik Leroux Quartet

Gitarist Frederik Leroux is nog geen 25, maar volgde reeds masterclasses bij titanen als John Scofield, Jim Hall, Steve Coleman en Michael Brecker. Dankzij een prestigieuze BAEF-beurs maakte de Gentenaar een jaar lang de New Yorkse club-podia onveilig. Deze bagage vermengt hij met persoonlijke invloeden uit drum-’n-bass en elektronische muziek tot een krachtige eigen stijl.

Frederik Leroux: gitaar
Peter Ehwald (D): tenorsaxofoon, sopraansaxofoon
Robert Landfermann (D): contrabas
Jonas Burgwinkel (D): drums

Gitarist Frederik Leroux valt niet binnen een categorie van laatbloeiers. In 2001 won hij de eerste prijs van de Rotary Jazz Competitie, werkte mee met de Conservatorium Big Band onder leiding van Maria Schneider en eindigde in 2003 tweede op de Breda Jazz Competition met zijn eigen kwintet. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Fabien Degryse en Peter Hertmans en haalde in 2002 zijn einddiploma cum laude aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Met de BAEF-beurs (Belgian American Educational Foundation) op zak trok hij naar de New School University in New York, waar hij onder meer masterclasses bijwoonde met grootheden als Jim Hall, Joe Lovano, John Scofield, Steve Coleman en Michael Brecker en podiumvastheid trainde tijdens talrijke jamsessies in het Up Over Jazz Cafe, Brooklyn, NY, en Cleopatra’s Needle, NY.
Saxofonist Peter Ehwald begon zijn opleiding aan het Conservatorium van Weimar, Duitsland, stapte over naar de Musikhochshule Köln, Keulen en haalde zijn graad aan de Royal Academy of Music in Londen, UK. Hij won, samen met het Octet Oktoposse, de prijs Niedersachsen in 2003, werd met het Stefan Schultze Trio de laureaat van Winning Jazz Hannover en won de internationale competitie Biberacher Jazzpreis 2004. Bassist Robert Landfermann stortte zich als kind op gitaar, elektrische basgitaar en drums tot hij als zestienjarige gebeten werd door de contrabas. Al snel leidde dit hem naar jazzgroepen, funk bands, klassieke ensembles en de big band van zijn school. Hij studeerde aan de Musikhochschule Köln, waar hij meteen een plaats verwierf bij de German Youth Big Band Bujazzo (Bundesjugendjazzorchester), onder leiding van Peter Herbolzheimer. Drummer Jonas Burgwinkel studeerde bij Arnoud Gerritse aan het Conservatorium van Maastricht, vervolgde zijn studies aan het gerennomeerde Berklee College of Music in Boston, VS en studeert nu aan het Conservatorium van Keulen bij Michael Kuttner. De kans dat u hem al in andere Belgische formaties hebt zien spelen is niet gering, hij was en is geregeld te vinden bij het Pascal Schumacher Quartet, het Frederik Leroux Quartet en het Kristen Cornwell Quartet.