Michel Bisceglia Trio

In maart zetten we één van de belangrijkste en meest energieke jonge jazzmuzikanten uit België in de schijnwepers. Pianist, componist en arrangeur Michel Bisceglia heeft met alle grote Belgische en een hele reeks internationale artiesten gewerkt, maar is op eigen bodem slechts zelden te horen in een puur jazzcombo met zijn muziek. Nochtans is het Michel Bisceglia Trio pure lyrische stijl en klasse. Op hun eerste cd verleenden niemand minder dan Randy Brecker en Bob Mintzer hun stem als gast. Het nieuwe wapenfeit van dit trio wordt tijdens deze tournee voorgesteld.

Michel Bisceglia: piano
Werner Lauscher: contrabas
Marc Lehan: drums

Michel Bisceglia heeft scherpe oren en een open geest. Pop- en chansonartiesten als Kris De Bruyne, Johan Verminnen, Jo Lemaire, Ozark Henry, Hooverphonic en Mauro Pawlowsky deden reeds een beroep op hem als componist of arrangeur. In de jazz stond hij al aan de zijde van Randy Brecker, Toots Thielemans, Philip Catherine, Dewey Redman en vele anderen. Dat zijn nieuwsgierigheid hem op verrassende paden brengt, mag blijken uit zijn huidige werk voor de nieuwe cd-opname van de Belgisch-Italiaanse levende legende Rocco Granata.
In 1993 kreeg Bisceglia de opdracht een werk te schrijven voor de opera van Aken. Zo ontstond zijn liefde voor het schrijven en arrangeren. Sindsdien kon men hem zijn eigen bewerkingen zien dirigeren aan het hoofd van onder meer het Japan Symfonia Orchestra en het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen.

Toch vindt Michel in zijn duizelingwekkende agenda nog de tijd om de wereld rond te reizen met zijn eigen Trio. Hij neemt zijn tijd om zijn meest persoonlijke project uit te bouwen. Sinds 1997 nam hij met dit trio slechts drie cd’s op, maar ze speelden op wereldvermaarde jazzfestivals als het Rochester International Jazz Festival (USA). De drie schijfjes zijn stuk voor stuk intimistische meesterwerkjes, oefeningen in subtiliteit en meanderende meditaties op ongrijpbare thema’s. Ook in deze pure jazzomgeving toont Bisceglia zich een ruimdenkend muzikant, getuige zijn intense uitvoering van Jacques Brels Dans le port d’Amsterdam op de cd Second Breath. JazzLab Series is trots om hem een tournee aan te bieden ter gelegenheid van de release van zijn nieuwe cd.

Werner Lauscher studeerde klassieke gitaar vanaf zijn tiende jaar. Hij betaalde zijn studies aan het conservatorium door te touren als professionele bassist. Vanaf 1989 studeerde hij contrabas in Los Angeles en richtte zijn eigen band Schetches op.

Marc Lehan begon zijn carrière op 6-jarige leeftijd. Hij tourde in 32 landen vooraleer in 1998 met zijn soloproject Drum N’Dat te starten. Hij werkte met onder anderen Dewey Redman, Randy Brecker, Markus Stockhausen en Joachim Kühn.

“Ijzersterke uitstraling en meeslepende verbeelding! 200 geëmotioneerde luisteraars bejubelen deze muzikanten die jazz van het allerhoogste niveau brachten.”
(Kölner Stadt Anzeiger, nav het concert van Michel Bisceglia Trio in Kulturfabrik Zigurat)