MusicAzur

MusicAzur is het recentste project van bezige bij Pirly Zurstrassen. Deze groep speelt jazz, maar in hun muziek hoor je ook folk, improvisatie en streepjes roots. Zelf noemen ze het “de la musique azurée”: zeg maar zonovergoten, sprankelende en vibrerende melodieën, sfeervol refererend naar de mediterranee. Omdat Zurstrassen alle composities schrijft en een heldere en herkenbare stijl heeft, wordt dit geen onoverzichtelijke potpourri aan stijlen, maar uitgesproken karaktervolle en aanstekelijke muziek.

Pirly Zurstrassen: piano, composities
Daniel Stokart: saxen
Kurt Budé: klarinet
Alexandre Cavalière: viool
Tuur Florizoone: accordeon
Piet Verbist: contrabas
Stephan Pougin: drums

Pirly Zurstrassen componeert voor theater, dans, televisie en last but not least voor zijn eigen groepen, waaronder Musique à Neuf en H Septet. Voor de tv schreef hij vroeger de muziek voor de reeks Quick en Flupke. Hij nam ruim tien cd’s onder zijn naam op, waaronder duo’s met zangeres Barbara Wiernik, evenals een andere duoplaat die de laatste opname van de betreurde violist Jean-Pierre Catoul zou worden. Pirly Zurstrassen onderwijst ook jazz aan het conservatorium van Brussel.

Voor Musicazur verzamelde hij een uitgelezen groep jazzmuzikanten om zich heen, waaronder Piet Verbist (contrabassist van het Jef Neve Trio), accordeonist Tuur Florizoone (Tricycle) en de vooraanstaande Waalse saxofonist Daniel Stokart en percussionist Fred Malempré.