Andy Declerck & Kari Antila Group

Andy Declerck & Kari Antila Group is een eigentijds gekruid jazzkwartet, dat in de lente van 2004 ontstond. De groep zette zijn eerste stappen tijdens de wekelijkse jamsessies in het Geuzenhuis te Gent, waar Andy en Kari geregeld te vinden waren. In 2007 brachten ze een eerste cd uit die barst van eigentijdse postbop, allemaal originele nummers van Andy en Kari.

Andy Declerck: tenorsaxofoon
Kari Antila (FIN): gitaar
Wim Ramon: contrabas
Toon Van Dionant: drums

De Andy Declerck & Kari Antila Group is een jong, eigentijds gekruid jazzkwartet. De groep zette zijn eerste stappen enkele jaren terug tijdens de wekelijkse jamsessies in het Geuzenhuis te Gent, waar Andy en Kari geregeld te vinden waren. Vervolgens gingen ze actief op zoek naar gigs, waarbij ze aanvankelijk teerden op het standard jazz repertoire. De eigen nummers kwamen geleidelijk aan op de speellijst, een evolutie die alleen maar toenam toen ze een aantal concerten in Nederland en in Finland konden spelen. In april 2007 brachten ze een eerste cd, 1000 Miles Away, uit die barst van eigentijdse postbop. Ze staan als een hechte, swingende en interactieve groep op het podium, waar hun intens spelplezier het publiek moeiteloos bij de les houdt.

Andy Declerck greep al op zijn tiende naar de saxofoon. Eerst als klassiek geschoold saxofonist, en later, na zijn ingenieursstudies, als jazzsaxofonist. Hij startte zijn opleiding aan het Gentse Conservatorium en volgde masterclasses bij Dick Oats in Amsterdam. Naast zijn eigen projecten werkt hij bij het Pieter Vandergooten Quartet, Tuesday Night Orchestra of Mucho Gusto. U kon hem ook al horen in het Brussels Jazz Orchestra, of aan de zijde van Dirk Vanderlinden of Hans Van Oost.
Kari Antila studeerde, nauwelijks vijf jaar oud, klassieke piano in Laitila, Finland. Op zijn twaalfde ontdekte hij de gitaar en liet ze sindsdien niet meer los. Hij studeerde pop/rock gitaar aan het Conservatorium van Helsinki, maar trad eveneens geregeld op met gerenommeerde Finse jazzmuzikanten, zoals Ilpo Murtojärvi, Lasse Lindgren of Jan Simmons. In 2003 trok hij als Erasmusstudent naar België en bleef er hangen. Sindsdien speelde hij met onder anderen Hans Van Oost, Bart Van Canegem en Marc Godfroid.
Contrabassist Wim Ramon werkte al met verschillende groepen, in de meest uiteenlopende stijlen en trad aan op diverse concerten en festivals. Hij was vast lid bij Vaya Con Dios, werkt samen met de Ierse songwriter Daithi Rua, speelt bij de cabaretgroep Morabezza en het Sara Prové Trio.
Drummer Toon Van Dionant is vast lid van het Robin Verheyen Trio, het Steven Delannoy Sextet en het Tuesday Night Orchestra.