DelVitaGroup feat. Eric Vloeimans

DelVitaGroup, dat is de jonge Belgische jazz par excellence. Deze jeugdige muzikanten blaken van zelfvertrouwen en hebben technisch kunnen in overvloed. En ze hebben zin om hun eigen ding te doen, zonder daarbij een open blik op de traditie te verliezen. DelVitaGroup bracht aanvankelijk de hardbop en de West Coast jazz van de jaren vijftig en zestig. Nadien voegden ze er de erfenis van John Coltrane en Wayne Shorter aan toe. Dynamische improvisatie en heerlijke swing, met een kier naar de vrije en modale jazz en spelen over de maatstrepen heen.

Steven Delannoye: tenorsaxofoon
Peter Delannoye: trombone
Bart Van Caenegem: piano
Janos Bruneel:contrabas
Toni Vitacolonna: drums

Special Guest:
Eric Vloeimans (NL): trompet

Het kloppende hart van deze jeugdige band is de creatieve tandem van trombonist Peter Delannoye en drummer Toni Vitacolonna, twee bloedbroeders uit West-Vlaanderen. Hun veelzijdigheid en honger naar vernieuwing wordt gedeeld door de Nederlandse toptrompettist Eric Vloeimans, die DelVitaGroup op deze tournee vergezelt.

Peter en Steven Delannoye worden graag vergeleken met die andere jazzbroers, Stéphane en Lionel Belmondo. Ze sporen in duo perfect samen en laten zich ook gretig inspireren door klassieke componisten als Claude Debussy of Gabriël Fauré. Die invloed hoor je in de sfeervolle en soms fragiele, impressionistische muziek van DelVitaGroup.

Pianist Bart Van Caenegem is een begenadigde speler in de beste boptraditie. Naast de jazz pur sang, speelde hij twee jaar lang talloze concerten met het komische muzikale duo, De Frivole Framboos.
Janos Bruneel is dé coming man onder de jonge jazzbassisten. Hij weet zijn stempel te drukken op elke groep waarin hij speelt.
Het vurige en puntige spel van drummer Toni Vitacolonna vervolledigt een boeiende en solide ritmesectie.

Trompettist Eric Vloeimans is uniek in die rijke schare topartiesten binnen de Nederlandse jazz. Hij kan energiek en snel spelen in de hoge registers, maar ook fluweelzacht en melodieus. Vloeimans viel meermaals in de prijzen: viermaal won hij de Dutch Edison Award en de Bird Award. Je kunt hem horen op talloze cd-opnames en hij speelde meermaals met namen als Marc Johnson, Joey Baron, Bojan Z, John Taylor, Dré Pallemaerts, Nguyen Le, Maria Schneider, Aldo Romano en als solist bij het Nederlandse Metropole Orchestra…