Christian Mendoza Group

In de Christian Mendoza Group herkennen we naast de jonge pianist en leider ook nog rietblazers Ben Sluijs en Joachim Badenhorst en Jef Neve-drummer Teun Verbruggen. De toplaag van de Belgische jazz, kortom. Deze band won in 2009 de internationale wedstrijd van Tremplin Jazz in Avignon. Het plaatste hen ook meteen in de eredivisie van de Europese jazz. Tijdens deze tournee wordt Arbr’-en-Ciel, de debuutcd van de Christian Mendoza Group op het WERF label gepresenteerd.

De Christian Mendoza Group put uit allerhande stijlen: van jazz over pop, wereldmuziek, cross-over, hedendaags klassiek, vrije improvisatie, zelfs muziek- en danstheater. Een optreden van dit kwintet kan vele vormen aannemen: minimale landscapes, drukke chaos, complexe ritmes en de pure eenvoud van een bescheiden lied. Leider Christian Mendoza schrijft nieuwe stukken op maat, waarin de zoektocht naar evenwicht tussen compositie en improvisatie centraal staat.

Christian Mendoza piano
Ben Sluijs saxofoon
Joachim Badenhorst klarinet
Brice Soniano (Frankrijk) bas
Teun Verbruggen drums

Leider en pianist Christian Mendoza is the new kid on the block. Deze Gentenaar van Peruviaanse afkomst kreeg enig renommee bij het grote publiek als de pianist van Lady Linn & Her Magnificent Seven. Zoals voor heel wat jazzmuzikanten van zijn generatie dat het geval is, waaiert zijn interesse echter heel erg breed uit. Hij is actief in tal van groepen en ensembles. Met Bender Banjax, een jonge groep die zich inspireert op de intensiteit van John Coltrane en de telepathische interactie van het tweede kwintet van Miles Davis, speelde hij vorig seizoen nog een erg gesmaakte reeks concerten bij JazzLab Series.

Saxofonist Ben Sluijs speelde bij bands zoals Octurn, Sax No End, het Brussels Jazz-Orchestra, en nog vele andere. Hij speelde met groten van de jazz zoals Philip Catherine en Toots Thielemans, en was te zien op grote festivals als North Sea Jazz, Jazz Middelheim, in de Knitting Factory in New York en op het jazz-festival van Montréal. Nu speelt hij vooral met zijn eigen band, the Unplayables, met Erik Vermeulen en Jeroen Van Herzeele.

De muziek van drummer Teun Verbruggen staat bol van verbeelding en vernieuwing. Experiment is zijn “middle name”. Hij is de ritmische motor achter bands als het Jef Neve Trio, Flat Earth Society (FES) en zijn eigen project, Othin Spake.

Saxofonist en klarinettist Joachim Badenhorst kon u dit seizoen al aan het werk zien in Badenhorst-Ploug-Pettersen. Hij speelt met de emotionele onthechting en de coole lichtheid van een jonge Lee Konitz en deelt zijn melodieuze genie met leermeester Michael Moore. Naast vele andere projecten, maakt hij ook deel uit van de improviserende folkgroep Mógil en het nieuwe trio van drummer Han Bennink.

Samen met Brice Soniano vormde Badenhorst het experimentele duo Rawfishboys. Deze Franse contrabassist studeert in Den Haag en speelt ook samen met ‘Nederlandse’ jazzgroten als Michael Moore. Maar Brice speelt even vaak in België, met het Erik Vermeulen trio, Lionel Beuven’s Grass Monkeys en met deze Christian Mendoza Group.

Tijdens deze tournee wordt Arbr’-en-Ciel , de debuutcd van de Christian Mendoza Group op het WERF label gepresenteerd.

Geen Evenementen