Jens Maurits Orchestra – The Dubtapes

Drummer/componist Jens Bouttery en filmmaker Daan Milius slaan de handen in elkaar voor een audiovisueel jazzconcert. Ze vertrekken vanuit interviews met hedendaagse kunstenaars omtrent voldoening, doeleinden en persoonlijke utopie. Een schets van hun gedachtegoed, een zoektocht naar de muzikale dimensie van taal en de confrontatie tussen woord, beeld en live muziek.

“De originaliteit van het project, de kwaliteitsvolle uitvoering en realisatie alsook de verruimende inhoud en muziek veroverden alle aanwezige luisteraars. Jens Bouttery is een jonge creatieve, talentvolle en verrassende drummer, zanger, multi- instrumentalist en componist. The Dubtapes geeft een perfect beeld van de variëteit van zijn creatief palet en zijn unieke persoonlijkheid.” – Stéphane Galland

Zes bezielde kunstenaars werden geïnterviewd voor dit project. Deze interviews werden de basis voor de composities van Jens, uitgevoerd door het zes-koppige Jens Maurits Orchestra. In 2011 studeerde hij af met The Dubtapes aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en ontving er de Toots Thielemans Jazz Award voor. Jens Maurits Orchestra tast de muzikaliteit van onze spreektaal af aan de hand van moderne jazz, free jazz, popsongs en uiterst precieze composities. De videoprojectie en live montage van Daan Milius maken van het geheel een audiovisueel jazzconcert met filosofische inhoud.

Jens Maurits Orchestra:
Niels Van Heertum euphonium
Gregor Siedl tenorsaxofoon, klarinet
Benjamin Sauzereau elektrische gitaar
Dorian Dumont piano
Joris Lindemans contrabas
Jens Bouttery drums & compositie (Laureaat Belfius Classics)

Josse De Pauw, Kris Defoort coaching & dramaturgie

Daan Milius video & montage

Interviews Josse De Pauw, Beatrijs Lauwaert, Harmen De Hoop, Edward Perraud, Han Bennink, Gijs Milius

productie Jens Maurits Orchestra, in coproductie met JazzLab Series, Vrijstaat O en Rataplan

“De jonge Jens Bouttery is veel meer dan zomaar een fantastische drummer. Hij schuwt het avontuur niet en zijn muzikale wereld is een vat vol rijkdommen aan verrassende ideeën en interdisciplinaire dialoog. ” The Dubtapes ” maakte een grote indruk op me. Het getuigt van durf, originaliteit en muzikale klasse zowel op gebied van improvisatie, compositie als orchestratie en projectie. Een authentieke artiest in wording waar we nog veel van zullen horen en zien. Een zeldzaam talent dat zonder twijfel alle mogelijke ondersteuning verdient!”

Kris Defoort

met de steun van