Kristen Cornwell

Met haar nieuwe plaat ‘Duke Ellington’s Sound of Love’, haalt zangeres Kristen Cornwell de beste nummers uit het repertoire van ‘The Duke’ boven. Michel Bisceglia zit aan de piano.

“Het plezier van het delicate en o zo juiste samenspel van stem en piano, de sensualiteit van Carlo Nardozza’s gedempte trompet, de verfijning in de arrangementen, het klopt allemaal. De mooie klankkleur is helemaal aan Michel Bisceglia te danken. Hij is naast een meesterlijk pianist ook nog eens een uitstekend producer en zorgde samen met Kristen en de andere muzikanten opnieuw voor een praline in zijn eigen platenlabel.” – De Bond, 27 april 2012

Duke Ellington is een van de belangrijkste en meest invloedrijke jazzmuzikanten uit de 20ste eeuw. Met uitzondering van de legendarische zwarte jazz zangeres Ella Fitzgerald, hebben nog maar weinig vocalisten zich gewaagd aan het prachtige repertoire van ‘The Duke’. Maar voor de Australisch-Belgische jazzvocaliste Kristen Cornwell is geen berg te hoog. Met ‘Duke Ellington’s Sound of Love’ brengt Kristen een persoonlijke selectie van Ellington’s nummers naar een nieuwe, actuele sfeer. Kristen Cornwell verwierf bekendheid als zangeres van de succesvolle Hystrilogie/History of Jazz-tour (met Jean Blaute) en als frontvrouw van haar eigen Kristen Cornwell Quintet. ‘Duke Ellington’s Sound of Love’ is Kristen’s 4de album, gearrangeerd door muzikale duizendpoot Michel Bisceglia en verschenen in april op diens label Prova Records.

Kristen Cornwell (AUS) zang
Carlo Nardozza trompet
Michel Bisceglia piano
Christophe Devisscher
contrabas (tournee Vlaanderen)
Werner Lauscher
(DE) contrabas (tournee Wallonië en Brussel)
Mimi Verderame
drums

‘Musician’s singer’ Kristen Cornwell stond al jaren bekend als een van Australië’s meest gerespecteerde jazzzangeressen toen ze in 2004 besloot om naar België te komen. Sindsdien heeft ze zich al heel gauw opgewerkt in de Europese jazzscene. Haar quintet met oa Frederik Leroux (tourde in het voorjaar nog solo met JazzLab Series) bespeelde zowat alle Belgische clubs. De plaat ‘Distant Skies’ was volgens het Nederlandse tijdschrift Jazz Flits ‘duizelingwekkend mooi’.

Cornwell laat zich voor dit project rond Duke Ellington omringen door het beste wat België te bieden heeft: Michel Bisceglia, al jaren bekend met zijn eigen trio, maar ook als producer en van eigenzinnige samenwerkingen met oa Buscemi en de man achter de recente succesvolle tournees van Viktor Lazlo, tourt mee op piano. Bassist Christophe Devisscher nam onlangs nog een plaat op met Cesarius Gadzina op het W.E.R.F. label. Mimi Verderame zat al aan de drums tijdens haar Hystrilogy-tour langs de cultuurcentra. Antagonist van dienst is trompettist Carlo Nardozza, die eerder dit jaar nog met Ivan Paduart tourde bij JazzLab Series en sinds enkele jaren gastrollen speelt bij het BJO en in het kwintet van Henri Texier.