Score Man

Score Man is het nieuwe groot orkest van El Tattoo Del Tigre-oprichter Thomas De Prins. Het speelt met klanken. Soms in gevecht, dan weer met een knipoog naar de nostalgische bigband traditie. Eén ding is zeker: het swingt, schuurt en zweept op.

Samen met twee drummers, twee gitaristen, dwarsfluiten, brass, horns en contrabas gaat Thomas De Prins als Score Man het gevecht aan met het ‘Less is More’ dogma van de laatste 20 jaar. Vanuit het zwart-wit frame van de partituur barst een kleurrijke nieuwe semi-elektrische ‘urban’ sound los! Eigen werk met pulserende ‘beat’ in contrast met ijsgekoelde schoonheid, steeds ver van de bestaande evidente cross-overs. Score Man is dan ook in gedachten een muzikale vigilante superheld uit de 21e eeuw.

Vanuit zijn background als componist en arrangeur zet Thomas De Prins zijn voorliefde voor uiterst verfijnde orkestrale filmmuziek, taaie garagerock en blues op papier. Score Man, zowel componist als orkest, vormt een 20 koppige reus met de ene voet in de ‘roots’ van de bigbands, de andere in de avant-garde… Muzikanten uit tal van sterke formaties zoals El tattoo del Tigre, Think of One, Lady Lynn, Internationals, Dez Mona, Seatsniffers, Brazzaville, Whodads spelen voor het eerst samen in een grensoverschrijdende unieke combinatie. Klassieke muziek, swing, trashrock, ‘exotica’ in een strak maar ook tegelijk expressionistisch arrangement. Vanuit de traditie van Ellington, Nino Rota, Prokofjev, Stooges, gaat Score Man op zoek naar de ultieme maar ook ongekunstelde instrumentale soundtrack bij flitsen uit het hedendaagse, bij wijlen toxisch stedelijk leven.

Thomas De Prins piano, toetsen, directie Pete De Houwer drums Herman Pardon drums Piet Verbist contrabas Vincent Brijs baritonsaxofoon Michaël Brijs dwarsfluit Tom Van Dyck altsaxofoon Sara Meyer altsaxofoon Erik Bogaerts tenorsaxofoon Tom Callens tenorsaxofoon Jo Hermans trompet Carlo Nardozza trompet Joachim Vanhoecke trompet Sam Vloemans trompet Andres Paisa trombone Tobe Wouters tuba Pieter Lamotte bastrombone Bert Dockx gitaar Filip Wauters gitaar

Thomas De Prins verdiende zijn sporen bij Internationals, Les Messieurs, Soul Sucker, The New Radio Kings en Obatala. Hij leidt zijn band als een echte dirigent, met de typische pork pie hat van Thelonious Monk op zijn hoofd. De retro sounds en het strakke samenspel bewijzen dat De Prins als orkestrator zijn gelijke niet kent.

Een ode aan de groten maar ook tevens een impulsief en wild muzikaal experiment.