Lionel Beuvens Quartet

Drummer Lionel Beuvens heeft lang gewacht om een ensemble te vormen onder zijn eigen naam, maar nu het zover is, solliciteert hij meteen naar de top van Europa. De sterke persoonlijkheden die verenigd worden in het Lionel Beuvens Quartet contrasteren en complementeren elkaar. In hun muziek zijn invloeden op te merken gaande van Afrikaanse muziek, over Radiohead, Steve Coleman, Count Basie, John Coltrane tot Bach.

“De briljante titeltrack ‘Trinité’ bewijst dat het kwartet op haar best is in het compacte ensemblewerk.” (Kwadratuur, 6 mei 2013)

Lionel Beuvens drums, compositie
Brice Soniano (F) / Manolo Cabras (IT) / Axel Gilain contrabas
Alexi Tuomarila (FIN) piano
Kalevi Louhivuori (FIN) trompet

Lionel Beuvens woont tegenwoordig in Gent, maar is geboren in Charleroi. Met zijn heldere drumstijl en open blik speelde hij al samen met zowat elke groep die de naam jazz in België waard is. Beuvens werkte mee aan meerdere cd-opnames en speelde in een hele reeks jazzbands van niveau zoals  Steven Delannoye Trio, Peter Hertmans Quartet, Fabrice Alleman Quartet, Nicolas Kummert Voices en Artet. De lijst van muzikanten waarmee hij al de planken deelde is nog veel langer: Vaya Con Dios, Nicolas Thys, Jeroen Van Herzeele, Philippe Aerts, Michel Bisceglia, Frank Vaganée, Sal LaRocca, Jozef Dumoulin, Joachim Badenhorst… Met deze enorme bagage in zijn rugzak, stelde hij heel overdacht zijn eigen groep samen met topmuzikanten uit de diverse uithoeken van Europa.

Lionel is geen onbekende bij JazzLab Series. We onthouden zijn recente passages met het Eve Beuvens Trio (2011) en Nicolas Kummert Voices (2010), waar hij pianist Alexi Tuomarila (vaste pianist van het Thomasz Stanko Quintet) leerde kennen.

Beuvens werd op twaalfjarige leeftijd in de academie werd ingewijd in de jazzmuziek door Antoine Cirri en Nathalie Loriers. Hij nam deel aan verschillende zomerstages waar hij het geluk had Billy Hart te ontmoeten. In 2004 behaalde hij het masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en trok naar het Lemmensinstituut bij Dré Pallemaerts en Pierre Van Dormael.

(i.s.m. Les Lundis d’Hortense i.h.k.v. JazzTour)

Geen Evenementen