Marjan Van Rompay Group

“Een bescheiden titel voor een plaat die op je bovenste plank verdient te staan”, aldus een enthousiaste Jef Neve, nadat hij de debuutplaat ‘Silhouette’ hoorde van Marjan Van Rompay, de leerling die hij een tijdje uit het oog verloren was.

“Saxofoniste Marjan Van Rompay mag de feestelijkheden voor 20 jaar JazzLab Series openen. Ze valt op door haar pure toon en omdat een jonge vrouw in de jazz nog steeds een zeldzaamheid is” – Karel Van Keymeulen, De Standaard, 21 september 2013

“Wat de Vlaamse altsaxofoniste Marjan Van Rompay laat horen, is uitermate verbazingwekkend, vertoont gedegen vakmanschap, zet geen moment aan tot verveling en roept herinneringen op aan memorabele albums van Amerikaanse jazzhelden uit de jaren vijftig en zestig.” (Jazzenzo, 24 januari 2013)

Meisjes die voor de saxofoon vallen en het nachtelijke jazzcircuit induiken, zijn op één hand te tellen. Marjan Van Rompay is één van hen. Op haar tiende koos ze resoluut voor de saxofoon, het instrument dat haar spontaan naar de jazz leidde.

Marjan Van Rompay altsaxofoon
Bram Weijters/ Sri Hanuraga / Casimir Liberski piano
Janos Bruneel contrabas – Belfius Laureaat
Toon Van Dionant drums
(Paulien Van Schaik zang) – voor de concerten in CC De Kimpel en De Werf

De muzikanten waarmee Marjan Van Rompay zich omringt, zijn niet de minste. Bram Weijters kennen we van Dez Mona en Hamster Axis of the one-click panther (op tournee met JazzLab Series in 2009). Ook Janos Bruneel, winnaar van de Sabamprijs Jong Talent 2011, tourde toen mee. Drummer Toon Van Dionant maakt dit selecte gezelschap compleet. De composities van Marjan lijken Janos, Bram en Toon op het lijf geschreven: door de vele improvisaties heen heeft elk individu de vrijheid om de muziek te beïnvloeden. De alertheid die ze hiervoor ten toon spreiden garandeert een intense en spannende muzikale ervaring.

Op haar achttiende trok Van Rompay naar het conservatorium, eerst naar Den Haag, dan Antwerpen. Sinds de beginjaren van haar muzikale studies componeert zij zelf muziek, die ze al in verschillende formaties speelde. De ambitie om een eigen band te leiden werd steeds sterker.
Een week nadat zij afstudeerde als jazzsaxofonist, nam zij haar eerste album op: ‘Silhouette’ (release voorjaar 2013, in eigen beheer, op een gloednieuw eigen label: Echos). Een cd vol eigen composities en eigen arrangementen. Het werd zo’n overtuigend debuut dat Jef Neve voor deze plaat een jubelende hoestekst schreef.

met de steun van

Geen Evenementen