Rebirth::Collective

Dit octet, bestaande uit vijf blazers en een ritmesectie (piano-bas-drums) functioneert als een kleine bigband. De getalenteerde musici met de power van een achthoofdig ensemble laten de muziek evolueren van gevoelige ballades tot brandende uptempo’s met diepe groove momenten en spannende solo battles. De bop uit de jaren ’50 swingt weer, maar nu met een hedendaagse drive.

Beluister hier hun debuutalbum dat in 2013 werd uitgebracht op het label SoulFactory Records.

Dree Peremans trombone
Jo Hermans trompet
Bruno Vansina altsaxofoon
Wietse Meys tenorsaxofoon
Joppe Bestevaar baritonsax
Ewout Pierreux piano
Jos Machtel contrabas
Toni Vitacolonna drums

In 2010 richtte trombonespeler Dree Peremans het Rebirth::Collective op. Peremans studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Gent en aan het Leuvense Lemmensinstituut. Vorig jaar maakte hij een opgemerkte passage bij JazzLab Series aan de zijde van Anu Junnonen en Tuur Florizoone tijdens de tournee van aNoo. Dree Peremans is wel van meer markten thuis. In de popwereld speelde hij onder meer met Buscemi en Lalalover.

In de octetvorm van Rebirth:Collective kan Peremans niet enkel zijn kwaliteiten als instrumentalist, maar ook als componist en arrangeur kwijt. De muziek klinkt als bebop en hardbop van de jaren vijftig en zestig, maar dan in een zeer actueel kleedje. De bende speelt een mix van eigen werk en standards, die zijn gearrangeerd voor de opvallende bezetting. Het tracht te balanceren tussen intiem en aangenaam luid. Daardoor klinkt Rebirth::Collective nu eens als een intimistisch ensemble, dan weer als een mini-bigband.
Het ensemble is evenwichtig samengesteld met enerzijds enkele ervaren solo-muzikanten zoals altsaxofonist Bruno Vansina en pianist Ewout Pierreux (vaste pianist van Tutu Puoane), en anderzijds jong talent als trompettist Jo Hermans, baritonsaxofonist Joppe Bestevaar en slagwerker Toni Vitacolonna. Een octet is sowieso al spannend om mee te maken. De vele talenten die in Rebirth:Collective zijn verzameld, maken het nog meer een optreden om naar uit te kijken.

De band werkte gedurende twee jaar aan zijn repertoire en publiek als ‘Artist in Residence’ in de legendarische jazzclub Café Hopper in Antwerpen. In maart 2013 brachten ze hun eerste album uit op het label van Tutu en Ewout ‘Soulfactory Records’.


Geen Evenementen