Steven Delannoye New York Trio feat. Frank Vaganée

Na zijn studies aan het Lemmensinstituut werd saxofonist Steven Delannoye geselecteerd om te studeren aan de befaamde Manhattan School of Music in New York City, waar hij zijn hart verloor in de wervelende jazzscène. Sinds 2010 vormt hij een New York Trio met Desmond White en Jesse Simpson. Als gast nodigden ze niemand minder dan Frank Vaganée uit – ook geen onbekende in New Yorkse kringen (cfr. BJO als ‘artists in residence’ in de Blue Note Jazz Club). Deze samenwerking resulteerde uiteindelijk in het pasverschenen album ‘Here Comes Tomorrow‘ (W.E.R.F label).

here comes tomorrowHet repertoire is opgebouwd uit originele composities van alle groepsleden, waarbij het overgrote deel van de signatuur is van leader Steven Delannoye. De intrigerende dialogen tussen de twee saxen, nemen de luisteraar mee naar de hoogdagen van de jaren ’50, zonder gedateerd te klinken. Het album geeft blijk van de kracht van twee rietblazers en een New Yorkse ritmetandem.

Steven Delannoye tenorsaxofoon
Desmond White (USA) contrabas
Jesse Simpson (USA) drums

Frank Vaganée altsaxofoon
Jozef Dumoulin fender rhodes (guest i.p.v. Frank Vaganée in Flagey)

Steven Delannoye werd in 2009, na zijn jazzstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven, geselecteerd om met het prestigieuze BAEF (Belgian American Educational Foundation) scholarship een jaar te studeren aan de befaamde Manhattan School of Music in New York City. Hij werkte intensief samen met pianist Phil Markowitz en andere grote jazzmuzikanten. In de context van de Manhattan School of Music leerde hij de bassist Desmond White en drummer Jesse Simpson kennen.
Desmond White is een uiterst gewaardeerde akoestische en elektrische bassist. Hoewel hij in Australië een succesvolle carrière tegemoet ging, trok hij in 2009 naar New York, het mekka van de jazz, om er verder te studeren.  Ook voor drummer Jesse Simpson was de Manhattan School of Music het slotstuk van zijn opleiding. Geboren uit een muzikale familie, had hij al van kindsaf ritme in de vingers.


Geen Evenementen

De tournee wordt uitgebreid met een aantal concerten in Wallonië: Jazz Tour (i.s.m. Les Lundis d’Hortense)

Geen Evenementen