Blondiau/Peeters

 

(c) JazzLab Series
(c) JazzLab Series

Een duo van Yannick Peeters en Laurent Blondiau is op z’n minst niet-alledaags te noemen. De verrassende combinatie van trompet en contrabas blijkt een succesformule. Op het Gaume Jazz Festival 2013 liet het duo een zinderende indruk na. Hun optreden werd als briljant omschreven in Le Soir. Het samenspel van de gedempte trompet, klagend, dan weer vrolijk en de ingetogen, ritmische contrabas die nu en dan uit het kader breekt, bezorgde de aanwezigen in de kerk van Rossignol kippenvel.

“La musique s’écoule entre les doigts de l’une, les lèvres de l’autre.” – Jean-Claude Vantroyen, Le Soir

Laurent Blondiau bugel, trompet
Yannick Peeters contrabas

Laurent Blondiau kleurt tussen jazz, impro en wereldse klanken. Hij is te horen in talrijke groepen of projecten, maar u zult hem ongetwijfeld kennen als artistiek leider van Mäâk (het vroegere Mâäk’s Spirit). Laurent is heel actief in de Belgische en Europese Jazzscène. In 2009 ontving hij van de Franse Academie du Jazz de prijs van de beste Europese muzikant. Opmerkelijk zijn de talrijke vruchtbare samenwerkingen met Afrikaanse artiesten.

Contrabassiste Yannick Peeters is één van de zeldzame vrouwelijke muzikanten die de Belgische jazzscène rijk is. Door haar mooie sound is ze een veelgevraagde muzikante. Ze speelt in diverse ensembles en met verschillende vaste waarden in de Belgische scene, o.a. met Kurt Van Herck, Frank Vaganee, Yves Peeters, Steven Delannoye…

Geen Evenementen