Igor Gehenot Trio

Mael G. Lagadec
Mael G. Lagadec

Er wordt naar hem gerefereerd als de nieuwe belofte van de Belgische jazz of de Waalse Jef Neve. De jonge jazzpianist Igor Gehenot is amper 25 en gaat een mooie carrière tegemoet.

Na een geslaagd debuutalbum, wordt ook de tweede plaat ‘Motion’ lovend onthaald in de pers:

“Al bij de opener ‘Crush’ zet Gehenot met de krachtige ritmiek van Teun Verbruggen en de subtiele baslijnen van Philippe Aerts een pianistiek hoogstandje neer. Prachtig hoe dit trio spanning opbouwt, zowel introspectief als uitbundig, altijd verrassend en uiterst harmonieus. ‘Motion’ is een album dat je niet gauw loslaat.” – JazzMozaïek.

Igor Gehenot piano
Philippe Aerts contrabas
Teun Verbruggen drums

De jonge jazzpianist Igor Gehenot is amper de kaap van 25 voorbij en toch heeft hij al een ‘Road Story’. Zijn gelijknamig debuut verscheen in het voorjaar van 2012 (Igloo Records) en werd lovend onthaald in de pers. Op het repertoire staat uitsluitend eigen werk van Gehenot. De plaat wordt getypeerd door lyrisme en sensibiliteit, die vakkundig in evenwicht worden gehouden door een aantal meer up‐tempo passages met veel punch en aanstekelijke grooves.

De naam ‘Road story’ geeft meteen een beeld van zijn kijk op z’n verdere carrière: “We staan aan het begin van het avontuur, we hebben nog een hele weg te gaan.” Als reiscompagnons koos Gehenot niemand minder dan de ervaren globetrotters Teun Verbruggen en Philippe Aerts. Drummer Teun Verbruggen, sinds vele jaren lid van het Jef Neve‐trio, brengt met zijn kleurrijke ritmes en aparte sonoriteit een nieuwe kleur in het trio. Philippe Aerts, vorige seizoenen nog te zien bij JazzLab Series met het Ivan Paduart Quintet en Nathalie Loriers New Trio, is de stabiele factor als een solide en harmonisch onderlegde bassist.

En dat zijn carrière sinds de debuutplaat steeds in beweging is gebleven, bewijst Igor Gehenot met het tweede album ‘Motion’ (release september 2014, Igloo Records).

Gehenot heeft twee sterke troeven in huis: een grote dosis vastberadenheid en een onontbeerlijke portie talent. Zijn bevlogenheid en talent wist hij als jonge wolf al te bewijzen op het op het Festival van Comblain in 2009. Twee jaar later sleepte hij ook de Sabam Jeunesses Musicales Jazz Award voor jong talent in de wacht. Met concerten op de grote Belgische en buitenlandse jazzfestivals, zoals Gent Jazz Festival, Brussels Jazz Marathon, London Jazz Festival, Igloo Jazz nights @ Paris en Jazz à Vienne, staat hij momenteel voor de grote doorbraak.

 

www.igorgehenot.be

i.s.m. Skoda Jazz Festival 2014 skodajazz_small

Geen Evenementen