Jean-Paul Estievenart Trio

(c) JazzLab Series
(c) JazzLab Series

Trompettist Jean-Paul Estiévenart mag dan misschien in Vlaanderen nog weinig belletjes doen rinkelen, maar over de taalgrens is hij sinds enige tijd een rising star aan het jazzfirmament. Al moet hij qua sterallures nu al de duimen leggen voor de 20-jarige drummer Antoine Pierre. Deze Waalse Lander Gyselinck speelt zowel in experimentele bands als in het vaste kwartet van Philip Catherine.

Jean-Paul Estiévenart trompet
Sam Gerstmans contrabas
Antoine Pierre drums

1310-jean-paulestivenart-wantedVandaag presenteert Estiévenart zijn debuut als leader van zijn eigen trio (‘Wanted’, W.E.R.F label). De spitsvondige melodieën op trompet worden geruggesteund door een solide ritmesectie bestaande uit bassist Sam Gerstmans en drummer Antoine Pierre. Beiden horen tot dé smaakmakers van de hedendaagse Waalse jazzscene. Hoog tijd om hen in Vlaanderen eveneens te omarmen. Sam Gerstmans was in 2013 nog bij JazzLab Series te zien aan de zijde van Mélanie De Biasio.
Het repertoire van dit trio bestaat voornamelijk uit eigen composities van de hand van Estiévenart en een hedendaagse adaptatie van Lazy Bird van John Coltrane. Dit resulteert in vinnige hedendaagse jazz met diepe wortels in de traditie.

“De formule is eenvoudig: bas en drums creëren een sterk spanningsveld waarbinnen de trompet voor veelal lyrisch geladen opstoten zorgt, nu eens intimistisch en bedachtzaam, met lang aangehouden passages, dan weer uitbundig als een student die het met zijn pas verworven einddiploma op zak luidkeels op een juichen zet. Vernieuwend is de muziek op dit album niet, wel vinnig – met tal van tempowisselingen – en vindingrijk. Een aanrader.” – Kunsttijdschrift Vlaanderen, Patrick Auwelaert

jazz tourDe tournee wordt voorafgegaan door een aantal concerten in Wallonië: Jazz Tour (i.s.m. Les Lundis d’Hortense)

website Jean-Paul Estievenart

Geen Evenementen