Yves Peeters Gumbo

The Big Easy Revisited

(c) JazzLab Series
(c) JazzLab Series

Voor dit nieuwe project maakt de band van drummer Yves Peeters, een imaginaire reis naar het New Orleans van voor en na de orkaan Katrina. Voor de gelegenheid wordt de groep uitgebreid met  zanger François Vaiana, trombonist Dree Peremans en de Amerikaanse pianist/zanger Bruce James.

François Vaiana vocals
Nicolas Kummert tenorsaxofoon
Dree Peremans trombone
Bruce James piano, vocals
Nicolas Thys basgitaar
Yves Peeters drums

De muziek die de Yves Peeters Gumbo’s voor dit project componeren, arrangeren en spelen is een smeltkroes van invloeden en stijlen uit New Orleans: krachtige zangpartijen uit de gospel en soul, vermengd met second-line grooves van parade bands, bluesy pianolicks, funky blazersriffs en bezwerende voodoo ritmes, met daar bovenop veel ruimte voor improvisatie. Verwacht geen traditionele dixieland jazz of een zoveelste rhythm & blues-cover project, maar een persoonlijke en hedendaagse interpretatie van het rijke muzikale erfgoed uit The Big Easy.

Yves Peeters werkt sinds enkele jaren projectmatig met zijn vaste band. Na de release van hun filmische debuut-cd Sound Tracks, tourde Yves Peeters Group vorig jaar met Hallucinations, een multimedia-voorstelling met live visuals van Joop Pareyn.

www.yvespeeters.com
the big easy revisited

Geen Evenementen