Bas Bulteel Trio

Bas Bulteel (c) Pieter Clicteur
Bas Bulteel (c) Pieter Clicteur

Succesvolle avonturen in het popcircuit, Europees touren met Brel-imitator Olivier Laurent of een eerbetoon aan Marvin Gaye, een zijsprong naar de electro jazz met zijn eigen groep ToutCourt en zelfs een passage als componist en solist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine: pianist Bas Bulteel is niet voor één gat te vangen.

Bas Bulteel piano en composities

Bart de Nolf contrabas

Bruno Castellucci drums

Coming homeIn 2012 waagde de Oostendenaar een sprong in de jazzvijver en verzamelde hij zijn hoogstpersoonlijke dreamteam met drummer Bruno Castellucci en bassist Bart de Nolf in het Bas Bulteel Trio. Voor dit trio schreef hij twaalf ijzersterke composities bij elkaar, verzameld op de eerste plaat ‘Coming Home’ die verscheen in 2013 op het W.E.R.F.-label.

Sterke melodische lijnen, grillige ritmische vormen en een hoog oorwormgehalte, zo worden Bas’ werken omschreven. De sound van het trio doet denken aan de gouden jaren ‘50 en ‘60. Als hij ze zelf moet omschrijven, spreekt Bas Bulteel nog het liefst over zijn composities als songs met ruimte voor improvisatie en creativiteit, dan weer impressionistisch, dan weer knipogend naar de (bop)traditie. In elk geval is de blues, die oervaste waarde in elke goede jazz, duidelijk en sensueel aanwezig.

Tijdens het evenement ‘Klara in de Singel’ werd het album “Coming home” gelauwerd als het beste jazzalbum van 2014!

‘Coming Home’ is een verslag van een reis, van een thuiskomst na boeiende vergezichten. – JazzFlits, januari ’15

Geen Evenementen

www.basbulteel.be