Christophe Devisscher Quartet

(c) Rachel Dight
(c) Rachel Dight

In 2014 kreeg contrabassist Christophe Devisscher een ‘Carte Blanche’ van het Brusselse Jazz Station. Samen met Frank Deruytter (saxofoon), Christian Mendoza (piano) en Dré Pallemaerts (drums) grasduinde hij in het repertoire dat hij doorheen de jaren bij elkaar schreef. Devisscher componeerde meteen ook nieuw werk voor de groep. Het werd een bijzonder en persoonlijk project van een sterke muzikant die lang wachtte om een ensemble op te richten onder eigen naam, maar nu meteen uitpakt met een indrukwekkende line-up, een uitgesproken klankkleur en verrassende muzikale dialogen met het publiek.

Christophe Devisscher – contrabas
Frank Deruytter – tenor saxofoon
Christian Mendoza / Bart Van Caenegem – piano
Dré Pallemaerts – drums

Christophe Devisscher was al eerder te gast bij JazzLab Series, met het Pascal Schumacher Quartet (2004, toen nog met Jef Neve en Teun Verbruggen) en later met Kristen Cornwell. Hij speelde bij het internationaal gewaardeerde Alexi Tuomarila Quartet (1998-2003) en is momenteel actief in het Kirsten Cornwell Quartet, Carlo Nardozza Quartet, Frank Deruytter Trio, Bart Defoort Quartet, Cezariusz Gadzina Quartet en in duo met gitarist Fabien Degryse. Naast talloze projecten waarbij hij betrokken is als sideman en zijn bezigheden als componist en arrangeur, is hij in 2016 met zijn Christophe Devisscher Quartet een langverwachte gast voor JazzLab Series.

Eind augustus 2015 werd het album “A Fisherman’s Tale” opgenomen – in de Fattoria Musica in Osnabrück (D) – dat zal gepresenteerd worden tijdens de tournee met JazzLab Series.

Geen Evenementen

www.christophedevisscher.com