Double Bill: David Thomaere Trio / Fabian Fiorini

In de double bill van mei laat JazzLab Series twee pianisten aan het woord. De ene is jong, stak zopas de Toots Thielemans Award op zak en strikte twee van de meest opmerkelijke Waalse talenten voor zijn trio, de andere is een gevestigde waarde die na een brede waaier aan indrukwekkende ervaringen timmert aan een solo-performance. Meet the David Thomaere Trio en Fabian Fiorini solo.

David Thomaere piano en composities
Felix Zurstrassen contrabas
Antoine Pierre drums

Fabian Fiorini piano en composities

(c) Maël G. Lagadec
(c) Maël G. Lagadec

David Thomaere Trio is Davids speeltuin waarin hij op zoek gaat naar een eigen sound en de eigen composities in hun puurste vorm kan brengen. Samen met bassist Felix Zurstrassen (°1987) en drummer Antoine Pierre (°1992) vormt David Thomaere (°1988) een energiek trio dat door de vlotte, melodische lijnen en de opzwepende ritmes zowel de eerste jazzproever als de getrainde luisteraar vlot binnengidst in de muziek. Eigen nummers wisselen af met standards en arrangementen van popnummers. Invloeden van hedendaagse jazz, klassieke muziek, pop en hiphop sluipen speels binnen in het unieke klankuniversum van dit trio.

Met Fabian Fiorini opent zich het spannende, vrijgevochten en bij wijlen wilde avontuur van de piano solo. Fiorini kiest na zijn vele projecten voor theater, dans, hedendaags ensemble en het collectief dit keer voor de directe confrontatie met zijn publiek en zijn piano. Het publiek dichtbij, met open oren, Fiorini met gespannen lijf voor een instrument met een veelheid aan vormen en mogelijkheden. Het geeft hem naar eigen zeggen een zekere ‘thrill’ om te gaan creëren, op de golven van het concert eigen composities, vrije improvisaties en standards uit de jazz en pop aan elkaar te rijgen.

FioriniFabian Fiorini volgde een klassieke opleiding percussie, piano en klassieke harmonie. Al snel vindt hij aansluiting bij zijn instinctieve bakens via toneelwerk, improvisatie, de verbeelding en de rijkdom van het groepswerk. Fiorini begeleidde muzikanten zoals Guy Cabay, Marcia Maria en Fabrizio Cassol en werkte in het verleden reeds samen met grote namen onder wie Garrett List, Dick van der Harst en Anne Teresa De Keersmaeker. Hij speelt onder meer bij Ictus, Octurn en Aka Moon. Recent werd hem de opdracht toevertrouwd om het verplichte werk te componeren voor de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano 2016.

Project gerealiseerd met de steun van het Prins Filipfonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting
i.s.m. Les Lundis d’Hortense (Jazztour)


jazz tour

Geen Evenementen

Concertdata in Wallonië/Brussel:

Geen Evenementen

www.davidthomaere.be
wooha.be/fiorinihoubenquartet