Les Blauw

(c) Christophe Brysse
(c) Christophe Brysse

De Antwerpse band Les Blauw haalt zijn inspiratie bij de virtuoze Belgische jazzgitarist Django Reinhardt. De muzikanten nemen ons mee in de voetsporen van één van de grootste jazzlegendes van Belgische bodem, een man die een eigen muziektaal creëerde (de manouche of gypsy-jazz), die tot vandaag wereldwijd talloze navolgelingen kent. Naast jazzklassiekers van de hand van deze grootmeester, die het Europese antwoord bracht op de Amerikaanse swing, brengt Les Blauw eigen composities en huldigen ze enkele tijdsgenoten als Baro Ferret en Duke Ellington.

Bjorn Eriksson sologitaar
Peter Pask  slaggitaar
Jon Birdsong  cornet
Tomas De Smet  bas

Bjorn Eriksson, de bezieler van deze zigeunerbluesband,  was ook het creatieve brein achter één van de knapste soundtracks uit de Belgische filmgeschiedenis.  In 2012 ging heel Vlaanderen plat voor de The Broken Circle Breakdown, de succesfilm van Felix Van Groeningen. Eriksson zette twaalf country- en bluegrassklassiekers naar zijn hand en kwam daarmee in veel harten en platenkasten terecht. Daarnaast speelde hij zowel bij Zita Swoon, Admiral Freebee als Helmut Lotti en pakte hij ook uit met eigen projecten Maxon Blewitt, The Partchesz en Eriksson-Delcroix. Bjorn Eriksson is een man van veel muziekjes.

Voor de tweede keer op rij slaat JazzLab Series de handen in elkaar met Djangofolllies, hét jaarlijkse muzikale feest dat de nagedachtenis van Django Reinhardt in onze contreien eert. Django Reinhardt (°23 januari 1910), de legendarische grondlegger van de gipsy swing, nam elementen uit de toen bestaande jazz, musette en zigeunermuziek en hersmeedde deze tot een eigen muziekgenre.

Geen Evenementen

www.erikssondelcroix.com