Secrets

(c) Marco Mertens
(c) Marco Mertens

Massot-Florizoone-Horbaczewski invites Claron McFadden

Met Secrets creëren de veelzijdige sopraan Claron McFadden en het jazztrio Massot-Florizoone-Horbaczewski een intimistische muziekvoorstelling gebaseerd op kleine of grote, anekdotische of intieme geheimen, die ze tijdens het creatieproces verzamelden bij het grote publiek. Deze uiteenlopende verhalen werden herschreven tot breekbare en krachtige muziekteksten.

Claron McFadden zang
Michel Massot tuba, trombone
Tuur Florizoone accordeon
Marine Horbaczewski cello

Josse De Pauw adviseur
Tobias Kokkelmans dramaturgie
Peter Quasters decor, lichtontwerp
Ludo Vleugels geluidstechniek

Het resultaat is persoonlijk en intens; de makers geven respectvol een stem aan getuigenissen die hen anoniem werden toevertrouwd en verbinden ze tot een muzikaal verhaal. In de gezongen, gefluisterde of geprojecteerde passages zullen de ‘auteurs’ van de geheimen hun eigen verhaal herkennen. Tegelijk overstijgen ze door een diepmenselijke dimensie de louter persoonlijke beleving. Het leven, de liefde, de dood; ze vormen de rode draad in elk bestaan.

Het trio Massot-Florizoone-Horbaczewski staat ondertussen ruim vijf jaar synoniem met het aftasten van de grenzen tussen kamermuziek, jazz en melancholisch getinte klanktapijten. Zowel Florizoone, Massot en Horbaczewski als Claron McFadden beschikken over een grote improvisatiedrang met een uitgesproken voorkeur voor de ongrijpbare kantjes van de dagelijkse realiteit en voor de donkere onderzijde van het ogenschijnlijk vatbare. In de samenwerking met Claron McFadden verbindt het trio improvisatie, vocale klassieke muziek en tekst.

Een productie van Muziektheater Transparant, JazzLab Series en Aventura Musica in coproductie met Operadagen Rotterdam en in samenwerking met Flagey.

Bekijk hieronder de reportage op Cobra.be en lees het bijhorende artikel!

Heb je een geheim dat je nog nooit met iemand hebt gedeeld? Verstuur jouw geheim via www.transparant.be/secrets. Absolute anonimiteit wordt gegarandeerd! Bekijk hieronder de oproep op Cobra.be!

Geen Evenementen

Een productie van Muziektheater Transparant, JazzLab Series en Aventura Musica in coproductie met Operadagen Rotterdam en in samenwerking met Flagey.

Van november 2015 tot januari 2016 trekt Secrets langs theaterzalen in het buitenland, van Nederland tot Australië (Sydney Festival).

www.tuurflorizoone.be/
www.claronmcfadden.com/