Sinister Sister

(c) De Backer Leon
(c) De Backer Leon

Wie of wat is Sinister Sister? Is het een model uit Zweden? Of is het een elektronicaproject uit Florida? Allebei! Maar het is ook een energiek Belgisch muziekproject, vernoemd naar Sinister Footwear, een song van Frank Zappa. Sinister Sister, onder leiding van vibrafoonvirtuoos Pieter Claus, gaat dan ook aan de slag met de uitgebreide muzikale erfenis van Frank Zappa.

Maayan Smith tenorsax
Jan Ghesquière gitaar
Pieter Claus vibrafoon
Michel Hatzigeorgiou basgitaar
Lander Gyselinck drums

De band kwam tot stand toen Pieter Claus en Lander Gyselinck (Kris Defoort Trio, Stuff, LABtrio), beiden al lang in de ban van Frank Zappa, de drang om Zappa’s muziek te spelen niet meer konden weerstaan. Claus kreeg het muzikale genie van Zappa al tijdens zijn kindertijd met de paplepel ingepeperd, hij noemt Zappa zijn allereerste muzikale herinnering.

Claus verzamelde nog meer gelijkgestemde jazzmuzikanten rond zich, met name bassist Michel Hatzigeorgiou (AKA Moon), saxofonist Maayan Smith (laureaat Toots Thielemans Jazz Award 2013) en gitarist Jan Ghesquière (Altertape), die de sound van Sinister Sister mee hielpen definiëren.

Sinister Sister legt de focus op instrumentale muziek van Zappa. De muziek krijgt een update, maar met respect voor de composities die vaak zweven tussen rock, moderne jazz en hedendaags-klassiek. De Sisters maken het verschil met instrumentatie en sound, up to date-grooves en moderne improvisatie. Zo vertellen de vijf muzikanten hun eigen verhaal met als glijmiddel de muziek van Zappa. Sinister Sister keert niet terug in de tijd maar vertaalt Zappa’s muziek naar het nu, en als het even kan zelfs naar morgen.

Geen Evenementen