Trækfugle

(c) Pieter Dumoulin
(c) Pieter Dumoulin

Sander De Winne Trækfugle feat. IKI

Laureaat Jazzcoproductie (JazzLab Series, Vrijstaat O., Rataplan, De Werf, NONA, Handelsbeurs, Flagey, De Casino en CC Muze)

 

Sander De Winne “Trækfugle” feat. IKI komt voort uit De Winnes passie voor oude religieuze koormuziek. De opbouw van een ‘missa’ stuurt Sander De Winnes band en het Deense vocaal ensemble IKI in een project waar nieuwe muziek  en klassieke misdelen elkaar aanvullen en verrijkt worden met improvisaties en composities in de verschillende moedertalen. Het wordt een reis, een verhaal, een muzikaal gesprek over betekenis, collectief en individu.

SANDER DE WINNE “Trækfugle”
Sander De Winne zang, composities, arrangementen
Steven Delannoye tenorsax, sopraansax, basklarinet
Bram De Looze piano

Lennart Heyndels contrabas

Lionel Beuvens drums, percussie

IKI (DEN)
Anna Mose, Kamilla Kovacs, Guro Tveitnes, Johanna Sulkunen, Natalie Sandtorv : zang

Sander De Winne is de zeldzame mannelijke vocalist die de Belgische jazzscène kleur geeft. Een warme bariton, grote flexibiliteit en buitengewoon origineel stemgebruik maken van Sander één van de interessantste jonge zangers van dit moment. Sander won in 2013 de publieksprijs tijdens de prestigieuze zesde internationale jazzcompetitie Voicingers in Polen.
In 2011 richtte hij Sander De Winne Group op met de getalenteerde Bram De Looze, Steven Delannoye, Lennart Heyndels en Lionel Beuvens. In februari 2015 neemt hij met zijn groep ‘Kosmos’ een plaat op bij het W.E.R.F.-label, met voornamelijk eigen composities. Grote invloeden zijn het Keith Jarrett American Quartet, Wayne Shorter Quartet, Charles Lloyd, traditionele Afrikaanse muziek en oude koormuziek.

Voor de tournee bij JazzLab Series inviteert Sander het Deense vocal ensemble IKI. Ver weg van de herkenbare jazz vocal groups creëren de zangeressen hun composities spontaan en improvisatorisch. IKI klinkt complexloos en speels, virtuoos en ruimtelijk. Hun eerste plaat werd bekroond met de Deense muziekprijs voor Best Vocal Jazz Album (2011), recent namen ze een tweede album op met instrumentalist Hilmar Jensson.
IKI is ook te horen op de plaat van Sander De Winne Kosmos, de muzikale voorbode van een intense samenwerking waarmee de Eeklonaar nu ook Scandinavische sounds binnenhaalt in zijn muzikaal parcours.


Geen Evenementen

www.sanderdewinne.com
www.ikivocal.com