Double Bill: Nathan Wouters solo / Brave New Maria

BRAVE NEW MARIA

(c) Thomas Geuens
(c) Thomas Geuens

Maria Nys uit Eeklo was misschien wel Belgiës eerste Hollywood wife. Haar man was geen acteur of regisseur, maar schrijver Aldous Huxley, auteur van ‘Brave New World, wellicht één van de beroemdste romans ooit. Het echtpaar woonde lange tijd in Hollywood, waar ze een hechte vriendschap sloten met sterren als Greta Garbo, Charlie Chaplin, Marlene Dietrich en Walt Disney. Trompettist Bart Maris, sopraan Sylvie De Pauw en schrijfster Kristien Hemmerechts worstelden door de ontelbare brieven die Maria achterliet en brengen haar verhaal in een intieme en ontluisterende voorstelling.

Kristien Hemmerechts  stem en teksten (gebaseerd op de brieven van Maria Nys)
Bart Maris  trompet en compositie
Sylvie De Pauw  zang en compositie

Sylvie De Pauw zingt bij het wereldvermaarde Collegium Vocale Gent, waarmee ze op de grote podia overal ter wereld staat. Trompettist en creatieve duizendpoot Bart Maris, bekend van X- Legged Sally, Think Of One, Flath Earth Society, Moker, Jaune Toujours, 1000, Les Poubelles en nog ontelbare andere gezelschappen, zoekt het eerder in de jazz en impro. Hun gedeelde passie voor muziek bracht hen ertoe duoconcerten te brengen waarin klassiek en impro elkaar ontmoeten, steeds in dialoog met de ruimte van de locatie waarin ze spelen. Toen zij in de ban geraakten van de figuur van Maria Nys ontstond het idee voor Brave New Maria.
Kristien Hemmerechts is één van Vlaanderens bekendste auteurs. Zij is de auteur van onder andere Taal zonder mij, De vrouw die de honden eten gaf en Alles verandert. Samen met Sylvie De Pauw maakte zij al voorstellingen, onder andere geïnspireerd door het werk van William Shakespeare en Herman de Coninck.

BNMBrave New Maria is een coproductie van JazzLab Series en Handelsbeurs, met dank aan de Stad Eeklo.

De cd-opname van de voorstelling is te verkrijgen via El Negocito Records.

 

NATHAN WOUTERS SOLO

Nathan Wouters 4 (c) Thomas Geuens_web
(c) Thomas Geuens

De biografie van de jonge Nathan Wouters leest als een aaneenschakeling van successen. De contrabassist werd geboren in 1989 en groeide op in een muzikale familie. Op zijn tiende begon hij in de academie met lessen klassieke contrabas. Dan won hij zowat elke wedstrijd waaraan hij deelnam, studeerde af in Antwerpen met grootste onderscheiding en werkte zijn masteropleiding af in Gothenburg (Zweden) met, jawel, grootste onderscheiding. Voor deze tournee zet hij een indrukwekkende soloprestatie neer.

Door zijn opvallend talent kreeg Wouters de kans om zowat overal ter wereld shows te spelen en samen te werken met bijzonder grote namen, zoals Mark Turner, Dave Douglas, Aki Takase, Dré Pallemaerts, Bert Joris, Ben Sluijs, Jeroen Van Herzeele, Jozef Dumoulin, Teun Verbruggen, Jef Neve, …  In februari 2016 tourde hij met JazzLab Series aan de zijde van Joachim Badenhorst, Ruben Machtelinckx en de Ijslandse gitarist Hilmar Jensson.

Nathan Wouters contrabas

No Shows found