Fundament

(c) dr Heinrich Brikmüller-Becker
(c) dr Heinrich Brikmüller-Becker

Laureaat JazzLab Impuls (30CC Leuven, KAAP Oostende + Brugge, Rataplan Borgerhout, De Werf Brugge, NONA Mechelen, Handelsbeurs Gent, Flagey Brussel, De Casino Sint-Niklaas,  CC Muze Heusden-Zolder en JazzLab Series)

Diep, duister en laag. FUNDAMENT exploreert de onderste regionen van het klankenspectrum met instrumenten zoals contrabassen, tuba’s, baritonsaxofoons en bassaxen.

Peter Jacquemyn contrabas, stem, concept
Eric Sleichim  tubax
Yannick Peeters  contrabas
Kristof Roseeuw  contrabas
Lode Leire  contrabas
Pieter Lenaerts  contrabas, stem
Jan Pillaert bastuba, stem
Carl-Ludwich Hübsch  bastuba, stem (D)
Matthias Muche Trombone (D)
Gregoire Tirtiaux baritonsax, stem
Mathieu Lilin baritonsax (Fr)
Peter Verdonck  bassax, stem

FUNDAMENT is een project van tekenaar, beeldhouwer en performer Peter Jacquemyn. In het werk van Jacquemyn komen de wereld van muziek en beeldende kunst samen. Muziek is meer dan begeleiding, het beeldende is meer dan decor. Peter Jacquemyn wordt sterk gewaardeerd in de Europese jazzscene. Als contrabassist spreekt hij een breed spectrum van mogelijkheden op zijn instrument aan. Gezien zijn fascinatie voor het stemexperiment, zullen Mongoolse keelklanken zeker en vast in het klankenuniversum van Fundament binnensluipen.

Voor FUNDAMENT brengt Peter Jacquemyn maar liefst 11 gewaardeerde namen samen uit binnen- en buitenland, waaronder zijn oude partner-in-crime Eric Sleichim, bezieler van Bl!ndman, die zich de laatste jaren toelegt op een nieuw en uitzonderlijk instrument, de tubax.

Volledig akoestisch creëert een klein leger aan basinstrumenten een bijna ruimtelijke klankmassa, waarin elke muzikant toch de eigen sound en klankrijkdom van zijn/haar instrument niet verliest. FUNDAMENT wordt een ongehoorde verkenning en viering van de onderstroom, een concert dat nog lang zal nazinderen.

No Shows found

 

Fundament live @ Predikherenkerk, Leuven – 10.05.2017 (Jazzlab series) from pierre michel zaleski on Vimeo.

 

www.jacquemyn.com