Loriers-Postma-Thys

(c) Thomas Geuens
(c) Thomas Geuens

Weinig jazzartiesten zijn in eigen land zo geliefd als pianiste Nathalie Loriers. Sinds eind jaren ’90 groeide ze uit tot de ‘leading lady of Belgian jazz’. Niet alleen omwille van haar lyrische pianospel, maar evenzeer om haar muzikale veelzijdigheid en sterk compositorisch vermogen.

Voor W.E.R.F.records nam ze intussen maar liefst vijf CD’s op, die allen bijzonder succesvol zijn gebleken bij zowel pers als publiek. Daarnaast nam ze deel aan diverse projecten, waarvan haar werk bij het internationaal geprezen Brussels Jazz Orchestra ongetwijfeld het meest bekend is. In 2013 werd ze door het Waalse Gaume Festival uitgenodigd om een nieuw repertoire uit te werken met de Nederlandse saxofoniste Tineke Postma. Het album ‘Le Peuple Des Silencieux’ is de neerslag van dit fantastische concert.

Nathalie Loriers piano
Tineke Postma saxofoon
Nic Thys contrabas

Tineke Postma is één van de grootste exporthits van de Nederlandse jazz en wordt dan ook tot ver buiten de eigen landsgrenzen gelauwerd. Zo plaatste het gerenommeerde Amerikaanse jazztijdschrift Down Beat haar in 2012 op nummer 5 in hun “Rising Star”-ranglijst. Op de laatste International Jazzday speelde ze nog samen met Amerikaanse saxofonist Wayne Shorter in de Asembly Hall van de United Nations in New York.
Voor deze tournee nemen de beide jazzladies bassist Nic Thys onder de arm, een internationaal klinkende naam en één van de meest gevraagde bassisten in België. Thys kent vele muzikale universums en weet deze invloeden subtiel in zijn muziek naar boven te laten komen.

No Shows found

 

No Shows found

 

www.nathalieloriers.com www.nicolasthys.be www.tinekepostma.com