Nardozza – Schepers Delirium Quintet

Nardozza-Schepers Delirium 5et 2 (c) Thomas Geuens_webTwee trompetten en een ritmesectie, een niet alledaagse bezetting. En toch waren er al velen die hen dit met succes voordeden: denk maar aan Bobby Shew-Chuck Findley, Lee Morgan-Hubbard,… Trompettisten Carlo Nardozza en Nico Schepers hebben zowel in binnen- als buitenland hun strepen verdiend. Na vele ontmoetingen in de jazzscene, groeide de amicale band tussen Nardozza en Schepers, samen met de plannen om samen een uniek muzikaal project op te zetten. Met bassist Bart De Nolf, gitarist Tim Finoulst en drummer Toni Vitacolonna, hebben ze alvast een bezetting om vingers en duimen van af te likken.

Carlo Nardozza trompet
Nico Schepers trompet
Tim Finoulst gitaar
Toni Vitacolonna drums
Bart De Nolf contrabas

Joviale Limburger Carlo Nardozza duikt overal te lande op intrigerende jazz- en poppodia op. De trompettist is een druk bevraagd muzikant voor de beste big bands en jazzcombo’s. Hij studeerde aan het conservatorium van Maastricht, waar hij zijn eigen kwintet samenstelde. Samen veroverde deze bende gelijkgestemde zielen in sneltreinvaart de jazzpodia in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. In 2006 kregen ze de Jerry Van Rooye-Jazzaward voor Toonaangevende Jazzband op het Jazztival in Maastricht en kaapten ze in Avignon de Prijs voor Beste Composities op het Tremplin Jazz Concours weg.
Daarnaast vormt Nardozza samen met pianist Michel Bisceglia een duo. Als freelancer deelde hij het podium met onder andere Henri Texier, Bert Joris, Philip Catherine, Lee Konitz,  Dado Moroni, Brussels Jazz Orchestra …

Nico Schepers zette de trompet aan de lippen op 6-jarige leeftijd. In 1999 studeerde hij af als docerend en uitvoerend musicus aan het Conservatorium van Rotterdam. Hij won diverse prijzen waaronder Erasmus jazz prijs en VSB music award, speelde op de grootste festivals wereldwijd en is een veel gevraagd vervanger in ‘s werelds grootste big bands (Brussels Jazz Orchestra, Maria Schneider, …). Sinds 1999 doceert hij aan het Conservatorium van Gent en Antwerpen. In 2000 maakte hij deel uit van de ‘European Broadcasting Big Band’ in Noorwegen.
Drie jaar later vervoegde hij het sextet van Kenny Wheeler. Andere bands waarin je hem reeds kon aan het werk zien zijn High Voltage, Bart Quartier Quintet, the Chris Joris Experience en gedurende ruime tijd is hij vaste trompettist bij het vermaarde Brussels Jazz Orchestra. Daarnaast treedt hij als gastmuzikant geregeld op bij popartiesten als Clousea, Axelle Red, Jo Lemaire, Johan Verminnen,  Kommil Foo, Helmut Lotti…

No Shows found


www.carlonardozza.be