SCHNTZL

(c) Thomas Geuens
(c) Thomas Geuens

Pianist Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde van SCHNTZL zetten zichzelf op overtuigende wijze op de kaart. In februari 2015 wonnen ze de STORM-contest in Vrijstaat O, wat hen een CD-release op het W.E.R.F.-label opleverde en een tournee met JazzLab Series. In de zomer van 2015 kaapten ze de prijzen voor beste compositie en beste instrumentalist weg op de Tremplin Jazz d’Avignon Contest.

Hendrik Lasure piano
Casper Van De Velde drums

Beide jonge talenten volgden een jazzopleiding aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen, maar in hun muziek vind je minstens evenveel sporen van klassieke en elektronische muziek en zelfs singer-songwriter. Al die invloeden vloeien samen tot eigenzinnige composities, in een zoektocht naar het evenwicht tussen strikte compositie en vrije improvisatie, tussen akoestische en elektronische elementen. Resultaat: een verrassend geluid en originele bezetting in een krokant laagje enthousiasme. Van Massive Attack tot Satie en terug via Keith Jarrett, dat is SCHNTZL.

“Zo zat er iets erg mooi in de confrontatie van de statige en elegante vleugelpiano met het grillige samenraapsel van tonnen en staanders dat een drumstel is. Als je dat allemaal in zijn plooi kan laten vallen en het voelt ook nog eens spontaan aan, dan heb je een geslaagd concert. En als het dan ook nog een duo van een 17- en een 19-jarige muzikant betreft, dan spreek je over een grandioze toekomst. “ – Jazzmozaïek over SCHNTZL op de STORM! contest

No Shows found

 

No Shows found

 

No Shows found

 

www.schntzl.com