Roelofs-Baas-Govaert / Delannoye-Andrioli

Wat we met deze double bill in samenwerking met Young Vips Nederland voor u in petto hebben, getuigt van vakmanschap. Samen met het Nederlandse trio Roelofs/Baas/Govaert maken Delannoye en Andrioli er een Belgisch-Nederlands jazztalentduel.

ROELOFS-BAAS-GOVAERT (NL)

1612JorisOnnoReinierfotoErikSmitsMet Roelofs/Baas/Govaert krijg je een stevige portie veelbelovend jazztalent uit Nederland. Geen traditionele bezetting met bas, drums en piano, maar een niet-alledaagse formatie met gitaar, drums en basklarinet.

Joris Roelofs altsax, basklarinet
Reinier Baas gitaar
Onno Govaert drums

Altsaxofonist en basklarinettist Joris Roelofs is niet de man van het grote gebaar, van het spektakel, maar wel een subtiele muzikant met een grote ideeënrijkdom en een verbluffende techniek. In 2008 verhuisde hij naar New York waar hij ook een eigen trio heeft met contrabassist Matt Penman en drummer Ted Poor.

Ook Reinier Baas is niet voor een kleintje vervaard. Onlangs is zijn deels geïmproviseerde opera “Princess Discombobulatrix” met veel bravoure onthaald. De VPRO spreekt over Baas als een jonge muziekgrootmeester en over zijn opera als een indrukwekkende muzikale suite. Aan het gitaarspel van Baas is vrijwel niets standaard. Zijn spel is virtuoos, baldadig en sprankelend en hoogst origineel en zit bomvol muzikale buitenissigheden.  Drummer Onno Govaert is de man met de muzikale “wild card”. Zijn spel wordt innovatief en spectaculair genoemd. Roelofs-Baas-Govaert: een Nederlands muzikaal drieluik dat torenhoge verwachtingen wekt.

DELANNOYE-ANDRIOLI

Delannoye-Andrioli (c) Thomas Geuens_web

Wat Delannoye in duo met Andrioli brengt, getuigt van vakmanschap. Wat hen zo compatibel maakt, ook al zijn ze nog aan het begin van hun loopbaan, is het gemak waarmee ze elkaar heen en weer duwen over de lijn tussen moderne en premoderne muziek en elkaar vinden in geraffineerde, melodieuze mijmeringen.

Steven Delannoye tenorsaxofoon
Nicola Andrioli piano

Voor wie de tournees van JazzLab Series in het oog houdt, kan saxofonist Steven Delannoye geen onbekende zijn; In 2014 was hij met zijn New York Trio op tournee met JazzLab Series, maar ook met 22 Strings and a Piece of Wood en Antoine Pierre Urbex mochten we genieten van zijn subliem saxofoonwerk. Pianist Nicola Andrioli werd destijds opgevist door Philip Catherine en stond recent volop in de belangstelling met o.a. Manolo Cabras Quartet en Lorenzo Di Maio.

“In duo spelen vraagt concentratie en muzikale verstandhouding, wat als gegoten zit bij deze twee rasmuzikanten. Ze kennen elkaar door en door, zijn dertigers en hebben beiden een maturiteit in jazz en klassiek. 
Hun album drijft op een intimistische flow. Heel fijngevoelige kamerjazz. Soms neigt het naar hedendaags klassiek en minimalisme, al blijft de drive zeer jazzgericht. Een bijzonder smaakvol, intens te degusteren album, lekker bij kaarslicht. “ Bernard Lefèvre – JazzMozaïek ****

“Het lijkt wel of de jonge saxofonist Steven Delannoye en de Italiaanse pianist Nicola Andrioli nooit anders deden dan samenspelen.” (…) “Zijn saxofoonlijnen wervelen en kronkelen, hij duikt gretig het diepe in. De pianist speelt dartel, zoekt forsere akkoorden en laat de muziek dansen.” (…) “Prachtig hoe ze converseren en een song laten groeien en evolueren. Een klein, fijn plaatje.” Karel Van Keymeulen – De Standaard (20/07/2016) ****

No Shows found

No Shows found

No Shows found

 

www.reinierbaas.com
www.jorisroelofs.com
www.stevendelannoye.com

in samenwerking met Young VIPs