Hendrik Lasure warm bad

JazzLab 2.5 Hendrik Lasure

hendrik-lasure
(c) Thomas Geuens

Na Dré Pallemaerts (Seva), Lynn Cassiers (Yun) en Bert Dockx (Ottla) is het in april de beurt aan Hendrik Lasure. Hij trakteert je op een gevarieerd muzikaal menu met ‘warm bad. We kennen hem voornamelijk als pianist van het duo SCHNTZL, waarmee hij samen met Casper Van De Velde reeds rijkelijk in de prijzen viel. Het duo wordt in de pers geroemd voor hun eigenzinnige idioom, dat verwijst naar het minimalisme van Wim Mertens en Philip Glass, verrijkt met hedendaagse elektronische elementen en improvisatie.

Sam Comerford saxofoon
Vitja Pauwels gitaar
Benjamin Sauzereau gitaar
Marco Giongrandi gitaar
Soet Kempeneer bas
Casper Van De Velde drums
Hendrik Lasure piano & compositie 

Hendrik Lasure is een van dé jonge jazzwolven van het moment. Al snel nadat hij zijn eerste muzikale stapjes zette – klassiek piano en viool – bleek dat er meer nodig was om zijn enorme honger te stillen. Een plaat van Dizzy Gillespie zorgde voor de overstap naar jazz en het componeren. Als 12-jarige liet hij zich voor het eerst opmerken tijdens de vaste jamsessies in KAAP (De Werf) Brugge. Sindsdien beweegt hij zich in één rechte lijn richting het kruim van de Belgische jazz. 

De concerten JazzLab 2.5 Hendrik Lasure warm bad bestaan uit 2 sets. De tweede set speelt warm bad en in de eerste zet Hendrik een ander project in de schijnwerpers, specifiek uitgekozen voor de locatie. Easy Pieces, Orange Moon, Thunderblender, An Pierlé Quartet of Amber Haze. Van experimentele jazz tot dromerige pop. Laat je verrassen en maak kennis met een staalkaart van het strafste wat deze jonge garde in zijn mars heeft!

Onder de naam warm bad verzamelt Hendrik Lasure al het talent waarmee hij de laatste jaren in aanraking kwam. Een bron van onontgonnen potentieel en tegelijkertijd een synthese van zijn jonge carrière. Hendrik gebruikt deze JazzLab ‘carte blanche’ om nieuw werk te componeren voor deze zevenkoppige band – een saxofoon/pianokwartet, bijgestaan door drie gitaren. En in de lijn van Hendrik zijn talent, een laveren tussen harmonie en dissonantie, tussen vaste structuren en improvisatie en tussen abstracte klanken en toegankelijke meeslepende deuntjes. Op 29 maart verscheen debuutalbum ‘Garden Head’ bij WERF Records.

hendriklasure.com

JazzLab bestaat 25 jaar. Met JazzLab 2.5 presenteren we een doorsnede van een kwarteeuw Belgische jazz, met een blik op de toekomst. Vier toonaangevende muzikanten krijgen vrij spel om een gloednieuw project te lanceren.

JazzLab 2.5 Dré Pallemaerts Seva (okt ’18)

Het project Seva van Dré Pallemaerts geeft te aftrap. Dit doet hij met een nieuw viermanschap van muzikanten die hun strepen verdienden in de internationale muziekscene (Dré Pallemaerts, Pablo Held, Sebastian Gille en Clemens van der Feen).
https://www.jazzlab.be/seizoen-2018-2019/dre-pallemaerts/

 

JazzLab 2.5 Lynn Cassiers Yun (dec ’18)

De tweede carte blanche wordt ingevuld door niemand minder danLynn Cassiers. In het gloednieuwe project Yun gaat Lynn samen met JazzLab een stap verder en toetst ze tijdloze standards aan de muzikale taal en intuïtie van haar band (Lynn Cassiers, Erik Vermeulen, Marek Patrman, Manolo Cabras, Bo Van Der Werf, Jozef Dumoulin).
https://www.jazzlab.be/seizoen-2018-2019/lynn-cassiers/

 

JazzLab 2.5 Bert Dockx Ottla (feb ’19)

In februari is het de beurt aan Bert Dockx. De frontman van Flying Horseman en Dans Dans keert terug naar zijn jazzroots. Met Ottla (Bert Dockx, Frans Van Isacker, Thomas Jillings, Nicolas Rombouts, Louis Evrard, Yannick Dupont) voegt hij een hedendaags jazzproject toe aan zijn reeds imposante carrière.
https://www.jazzlab.be/seizoen-2018-2019/bert-dockx/

Met dank aan de coproducenten die de projecten voor JazzLab 2.5 ondersteunen: Handelsbeurs, Flagey, De Casino, CC Muze, NONA, 30CC, Rataplan, KAAP en Muziekcentrum Track