WEDSTRIJDREGLEMENT STORM CONTEST 2017

I. TOELATINGSVOORWAARDEN

• Bands/muzikanten die zich toespitsen op jazz of geïmproviseerde muziek. Jazz als basis, crossover is toegestaan.
• Een groep kan in gelijk welke bezetting deelnemen (solo/duo/trio/…).
• Minstens de helft van de groepsleden moet Belg zijn (bij oneven aantal ronden we af naar boven; in een trio dus minimaal 2 Belgen).
• Elk groepslid mag maximum 30 jaar zijn op 1 november 2017 met uitzondering van 1 groepslid.
• Elke kandidaat/groep moet voor 15 september 2017 online (zie hieronder) het wedstrijdformulier invullen.
• Elke kandidaat moet in dit formulier via een weblink (Soundcloud, YouTube of ander online platform – geen wetransfer of fysieke opnames) een link doorsturen met een opname. Deze moet minimum 2 nummers bevatten met een minimum speelduur van 15 minuten. Minimum 1 compositie moet van de hand van de groep of van één van de groepsleden zijn (origineel werk). Bij inzending zijn behalve audio-fragmenten ook video-fragmenten welkom.
• De jury maakt de finalisten bekend voor 2 oktober 2017.
• Om geselecteerd te worden moet de groep beschikbaar zijn om te spelen tijdens de finale op vrijdag 27 oktober 2017. De winnende groep moet ook beschikbaar zijn om te spelen op de finale van B-Jazz (maart 2018).
• De groep moet in staat zijn om een avondvullend repertoire van 45 minuten te brengen voor een optreden in geval ze tot de laureaten behoren.
• De leden die spelen op de demo, moeten ook dezelfde leden zijn die zullen spelen in een eventuele finale. Wijziging van de bezetting moet ten laatste op 9 oktober 2017 gecommuniceerd worden aan de organisatie en bij wijziging van de bezetting heeft de organisatie steeds het recht om een vervangende groep te selecteren. Groepen mogen niet uitgebreid worden.
• De groepen die geselecteerd zijn voor de finale op vrijdag 27 oktober 2017 ontvangen een gage van 120 euro per muzikant (met een plafond per groep van 600 euro), een onkostenvergoeding voor vervoer (kilometervergoeding met een maximum van 300 euro per groep) en catering.

II. PROCEDURE

Voor de wedstrijd dienen de deelnemende groepen onderstaand formulier in te vullen voor 15 september 2017. Uit deze inzendingen worden 3 finalisten geselecteerd. De finale vindt plaats op vrijdagavond 27 oktober 2017 in Kaap/De Werf (Brugge). De organisatie voorziet in een professioneel en goed uitgerust podium, incl. akoestische piano, versterking contrabas, drums, licht en p.a.. De andere instrumenten (incl. versterkers) moeten door de groepen zelf worden meegebracht. Elke groep speelt tijdens de finale 1 set van 45 minuten. De winnaar van de finale wordt de avond zelf kenbaar gemaakt.

III. JURY

De jury is samengesteld uit professionelen, voornamelijk uit de jazzwereld. Alle inzendingen worden tijdens de preselectie beluisterd en beoordeeld door de integrale jury. Over het oordeel van de jury is geen discussie mogelijk.

De integrale jury verbindt er zich toe tijdens de finale elk concert van de geselecteerde groepen bij te wonen. De enige basis voor jurering in de finale is het live concert van de betrokken groep. Elk jurylid maakt na de concertreeks een persoonlijke ranking op. Dit vormt de basis voor een globale ranking en is onderwerp van debat tussen de juryleden. De laureaat vloeit voort uit dit debat. De jury behoudt zich het recht voor de prijs niet toe te kennen indien deze vindt dat de artistieke kwaliteit niet van die aard is om een beloning uit te reiken. Alle finalisten krijgen een juryverslag.

IV. PRIJZENPAKKET

Er is alleen een prijzenpakket voorzien voor de laureaat van de STORM!contest. Dit bestaat uit:
– begeleiding en ondersteuning van creatietraject door Kaap (incl. clubconcert)
– tournée JazzLab Series, seizoen 2018-2019
– release cd op W.E.R.F.-records
– wildcard finale B-Jazz – maart 2018
– exclusieve promotie via kanalen Muziekmozaïek; reportage in Jazzmozaïek & fotosessie

Voor elk concert uit het prijzenpakket ontvangt de groep een gage. Alle aangeboden concerten dienen te worden afgewerkt met de winnende bezetting. Indien er wijzigingen zouden optreden in de winnende bezetting behoudt de organisatie zich het recht voor om de groep alsnog niet te plaatsen of desgevallend te vervangen door een andere laureaat.

V. MEER INFORMATIE

Via mail: stormcontest@kaap.be