Bert Joris Quartet

Bert Joris behoort tot het kransje topnamen in de Belgische jazz die niet weg te denken zijn uit het Europese landschap. Zijn naam wordt in één adem genoemd met vaderlandse monumenten als Toots Thielemans en Philip Catherine. Als trompettist wordt hij gewaardeerd voor zijn melodische verbeelding en zijn vanzelfsprekende, trefzekere speelstijl. Bert Joris, de huiscomponist van het Brussels Jazz Orchestra, wordt ook geroemd als componist en arrangeur. Hij verstaat de kunst om een ongecompliceerde melodie toch telkens veel reliëf te geven zodat ze fris en boeiend blijft.

Zijn indrukwekkende carrière wordt weerspiegeld in de vele prijzen en huldigingen die hij in ontvangst mocht nemen. In 1996 ontving Bert Joris de prestigieuze “Django d’or”, in 1998 riepen publiek en critici hem uit tot beste trompetspeler van het jaar, in 2010 schreef Bert Joris de cultuurprijs Vlaanderen voor beste muzikant op zijn naam en in 2012 huldigde de stichting Conservatorium Antwerpen hem als “Maestro Honoris Causa”.

Met zijn eigen kwartet kan Bert Joris zijn talenten ten volle botvieren. Intense lyriek en beheerste techniek, een solist die hoorbaar geniet van het samenspel met de speelse Dado Moroni (piano) en de vertrouwde rotsen in de branding Philippe Aerts (bas) en Dré Pallemaerts (drums). Ze kennen elkaar al jaren en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Toch spelen ze niet eens zo vaak samen. Maar als ze dat doen, geeft het vonken.

Bert Joris trompet, bugel, compositie
Dado Moroni (IT) piano, compositie
Philippe Aerts contrabas
Dré Pallemaerts drums