Soulmates Sessions: Joachim Badenhorst

Voor de reeks Soulmates Sessions nodigt Vrijstaat O. muzikanten met een jazzspirit uit om zelf een avond samen te stellen zonder muzikale grenzen. Dit keer is het de beurt aan de toonaangevende rietblazer Joachim Badenhorst. Vanavond brengt hij verschillende van zijn internationale ‘soulmates’ bijeen voor een heuse triple bill.

RAWFISHBOYS
Duo van Joachim Badenhorst met Brice Soniano. Deze Franse contrabassist is actief in zowel jazz als hedendaagse klassieke ensembles. Samen brengen deze ‘rauwe visjongens’ een mix van ultrasonische klankimprovisaties en melodische intermediums. Eerder brachten ze al de albums WaR (2006) en Piano works/ Piano Worksn’t (2011).

NICO ROIG
De Catalaanse gitarist Nico Roig bracht in 2011 zijn solo debuut El tonada del genoma humana uit op het Barcelonese label Amniòtic records en sindsdien loopt het storm voor hem in Spanje. Nico brengt in deze set bitterzoete songs in het Catalaans, waarvoor hij zichzelf begeleidt op gitaar.

CARATE URIO
De avond wordt afgesloten door Carate Urio, een soort all-star band waarin Joachim groepsleden van zijn bands Rawfishboys (Brice Soniano), Os Meus Shorts (Nico Roig) en Red Rocket (de Ierse drummer Sean Carpio) samensmelt tot een orgastisch überquartet. De muzikanten delen alleen een basis in jazz en improvisatiemuziek en bewandelen met een open geest nieuwe muzikale wegen. Verwacht je aan het onverwachte!

Joachim Badenhorst tenorsaxofoon, klarinet, basklarinet
Brice Soniano contrabas
Sean Carpio drums, gitaar
Nico Roig gitaar, zang

meer info op de website van Vrijstaat O.