Terugblik

20 jaar. Zolang is het geleden dat een handvol lucide programmatoren het idee uitbroedden om Belgische jazzgroepen met vaste regelmaat op hun podia te presenteren in de best mogelijke omstandigheden. Wat is er op 20 jaar tijd veranderd bij JazzLab Series? Niets. De solide formule van 1 tournee per maand langs een netwerk van partners houdt nog steeds stand. Alles. Want naast de initiatiefnemende jazzhuizen zijn ook steeds meer geëngageerde cultuurcentra en creatiegerichte kunstencentra partner geworden; de activiteiten werden uitgebreid met een internationaal project CrissCrossEurope en introductiecursussen jazz; we ondersteunen steeds vaker het ontstaansproces van nieuwe projecten die de grenzen van de jazz verkennen; en de scène is geëxplodeerd. Nieuwe uitdagingen dringen zich op. Om iedereen aan bod te laten komen, moet jazz zijn plaats veroveren op steeds meer podia. Het genre moet bekender worden bij een steeds talrijker publiek. Met het jubileumweekend wou JazzLab Series de vonk helpen overslaan en tonen hoe kleurrijk een wereld vol jazz eruit ziet. Op 27 en 28 september klonk heel Vlaanderen jazzy met 20 concerten op 20 locaties.

We kijken met veel trots terug op een geslaagd jubileumweekend, dat veel weerklank had in regionale en nationale pers. Het zette alvast een positieve noot voor de rest van het seizoen.  Bijzonder veel dank aan alle sponsors en partners die dit mee mogelijk maakten!

In onderstaand dossier kunt u meer informatie vinden over de precieze publiekscijfers, de aandacht via allerlei media en het promotiemateriaal (met vermelding van sponsors) dat specifiek voor 20 jaar JazzLab Series werd verspreid. Klik op onderstaande issuu-documenten om in te zoomen. Het is ook mogelijk om de documenten te downloaden.