Uitnodiging Collegagroep Jazz 08.06

jazzlab.be

 

Beste programmator

Binnenkort is het zover: een nieuwe Collegagroep Jazz. Op 8 juni nodigen JazzLab, cult!, VI.BE en 30CC je uit voor een boeiende inspiratiedag. Veel beter kon die datum moeilijk vallen, want het voorbije jaar stonden we voor uitdagingen die we niet zagen aankomen. Uitdagingen die mee het dagprogramma bepalen.

We organiseren twee parallelle discussiegroepen (zie onderaan voor meer info), waarvan er eentje inzoomt op de concrete effecten en gevolgen voor de cultuurcentra in deze coronaperiode, terwijl de andere draait rond internationaal programmeren in deze tijden. Misschien zijn er daar ook kansen ontstaan of is de tijd rijp voor nieuwe samenwerkingen? We nemen de onderwerpen graag samen met jullie onder de loep.

Naast uitwisselingsmomenten vullen we de dag ook met live muziek. Zo presenteren we drie showcases, met twee bands uit het volgende JazzLabseizoen (waarvan er eentje zijn publiek laat componeren en de andere gretig de grens tussen experimentele pop en jazz verkent) en stellen we jullie voor aan een project dat ondersteund wordt door het nieuwe internationale samenwerkingsplatform, Stepping Stone

Tussendoor is er natuurlijk ook tijd om je collega’s nog eens te zien en te spreken. Dat organiseren we vanzelfsprekend #coronaproof. Opgelet: de plaatsen zullen daardoor beperkt zijn, dus schrijf je zeker op tijd in!

Wanneer?
8 juni 2021 - 9u30 tot 16u

Waar?
30CC Schouwburg, Bondgenotenlaan 21, Leuven (op een steenworp van het station)

SCHRIJF JE IN

We kijken uit naar je komst!

Tot binnenkort
Mik, Lobke & GuyMeer informatie over de parallelle sessies:

DISCUSSIEGROEP 1: POST-CORONA JAZZ-PROGRAMMEREN
Het eerste onderwerp, daar waren we snel uit: corona en de impact ervan op de werking van de cultuurcentra. Aan het begin van - hopelijk - een nieuw tijdperk willen we een korte stand van zaken opmaken: Wat hebben we gehaald uit het voorbije jaar? Zag je ook kansen als jazzprogrammator? Kunnen we loskomen van een klassieke seizoensplanning en meer ad hoc programmeren en communiceren? Welke plaats heeft jazz binnen het cultuurlandschap? Wat is er veranderd voor de kleinschalige(re) werking rond jazzconcerten? Welke struikelblokken zijn er? En welke onderwerpen werden plots prangend? We hebben het over gevolgen én mogelijkheden voor muzikanten, zalen en publiek.


DISCUSSIEGROEP 2: INTERNATIONAAL PROGRAMMEREN
De agenda en de vrije gedachtevorming willen we niet vooraf dichtkitten, maar vooral eens zien hoe internationale jazz programmerende collega’s inmiddels - meer dan een jaar in covidmodus - er voor staan. We willen het zeker niet laten verzanden in dystopische verzuchting, maar vooral kijken wat we concreet samen kunnen doen. Of we (bijvoorbeeld) samen op 1 event (NYC jazz night, of een London Jazz Special, of .. etc.) kunnen werken, bedoeld voor voorjaar 2022. Of een netwerk zoals Tournee Mondial voor wereldmuziek ook kunnen opstarten voor jazz. Dit overleg is ook bedoeld om eens uit de Zoom-, Meet- en Jitsi-modus te geraken, en elkaar live aan te steken met nieuwe gedachten en misschien wel nieuwe werkvormen. Onder het motto: never waste a good crisis gaan we op zoek naar manoeuvreerruimte, nu het internationale jazz-circuit vrijwel geheel tot stilstand is gekomen. Misschien kunnen we het samen een reboot geven? Staat dit je aan en wil je vooraf al suggesties in de ether gooien, ze zijn welkom via jair.tchong@kaap.be.