Pentadox naar het Avignon Jazz Festival deze zomer!

Goed nieuws in Corona-tijden! Het jazzfestival van Avignon organiseert elk jaar een internationaal concours voor jonge jazzbands. Die strijden tijdens het festival voor het hoogste schavot met als inzet o.m. enkele studiodagen en een plekje op de affiche van het volgende jaar. De Belgen hebben er een eer hoog te houden, want in het verleden vielen o.m. SCHNTZL, LABtrio, Thunderblender en Christian Mendoza Group in de prijzen.

Het doet deugd dat er dit jaar weer een Belgische band doorgedrongen is tot de finale, nl. Pentadox. Drummer Samuel Ber, saxofonist Sylvain Debaisieux en pianist Bram De Looze hebben zich ontpopt tot een van de meest begeesterende Belgische jazzbands van het moment. Niet zo lang brachten ze nog het album Fragments Of Expansion uit via WERF Records. Die werd opgenomen met een sextet dat onlangs ook indruk maakte tijdens een JazzLab-tournee.

Het trio heeft nu ook de jury van Avignon overtuigd en zal deze zomer – laten we daar nu even van uit gaan – aantreden in een finale met daarnaast ook nog drie bands uit Duitsland en twee uit Frankrijk (je vindt ze op de website). We wensen hen veel succes!