Belgian Jazz Meeting 2015

Belgian Jazz Meeting coverOp 4, 5 en 6 september 2015 vindt in Brugge de 3de editie van de Belgian Jazz Meeting plaats, een showcase- en ontmoetingsmoment dat de Belgische jazz internationaal onder de aandacht brengt. Net als bij vorige edities zal een 15-tal Belgische jazzgroepen of -projecten de kans krijgen om zich via een korte showcase voor te stellen aan een gevarieerde groep van internationale organisatoren en journalisten. Het programma bevat daarnaast verschillende netwerkmomenten waarop ook andere jazzmusici hun project kunnen promoten en het contact met buitenlandse jazzpromotoren verstevigen. Zaterdag avond worden de SABAM Jazz Awards uitgereikt en op zondag verwelkomen we ook Vlaams minister van cultuur Sven Gatz.

Op zaterdag 5 september (Concertgebouw Brugge) stellen we uitzonderlijk de showcases open voor het publiek. Een exclusieve kans om het kruim van de Belgische jazz aan het werk te zien! Luister op maandag 31 augustus naar Klara. Tijdens de programma’s Django en Late Night Jazz worden telkens 5 duotickets weggeschonken.

Eigenzinnig maar evenwichtig programma
Een klein programmatiecomité van jazzspecialisten maakte een selectie uit de beste Belgische jazzgroepen van dit moment en hield daarbij vooral rekening met  artistieke originaliteit, kwaliteit, en internationaal potentieel. Een greep uit het programma: LABTrio, JF Foliez’s Playground, Eve Beuvens “Heptatomic”, Kind of Pink, MikMâäk, Joachim Badenhorst – Rawfishboys, Nathalie Loriers – Tineke Postma – Philippe Aerts, Pierre de Surgères Trio, LG Jazz Collective:, De Beren Gieren, Nordmann, Black Flower, Massot-Florizoone-Horbaczewski invites Claron McFadden – Secrets, Kermesz à L’est, Loops, SCHNTZL.

Verschillende locaties in Brugge
De meeting gaat van start op vrijdagavond 4 september in De Werf met een vijftal  korte concerten. Op zaterdag 5 september gaat het jazzfeest verder in het Concertgebouw, waar naast de showcases ook plaats wordt gemaakt voor een infobeurs en netwerkmomenten. Zondagvoormiddag wordt afgesloten in De Werf met een laatste reeks concerten en een brunch.

Een voorproefje van de showcases:

Belgian Jazz 2015 by Belgianjazzmeeting on Mixcloud

Het driedaagse evenement komt tot stand door een samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige partners: Jazz Brugge, Kunstenpunt, JazzLab Series, Museact, Lundis D’Hortense en Wallonie-Bruxelles Musiques.