Belgian Jazz Now in Gent (5-6 april 2019)

Op 5 en 6 april strijkt de internationale jazzscene in Gent (Handelsbeurs) neer voor een reeks showcases met Belgische jazzgroepen van de bovenste plank. Zoals geweten schuilt op Belgische bodem heel wat talent, met een rijk aanbod aan jazzartiesten uit Vlaamse, Brusselse en Waalse hoek. Belgian Jazz Now zet acht Belgische bands in de kijker, acht bands die al een indicatie geven van de rijkdom en diversiteit van jazz anno 2019. Zij krijgen elk 40 minuten speeltijd om het beste van zichzelf te geven.

Tweejaarlijks zet JazzLab de schouders onder de Belgian Jazz Meetingeen showcase- en ontmoetingsmoment voor buitenlandse professionals dat de Belgische jazz internationaal onder de aandacht brengt. We houden de staalkaart van Belgische jazz deze keer dus niet enkel binnenskamers voor een de buitenlandse gasten, maar delen het ook graag met jou. Meng je onder het publiek van internationale programmatoren en laat je omver blazen door het kruim van de Belgische jazz. Tickets kosten slechts 10 euro/avond!

5 en 6 april 2019
Belgian Jazz Now (tickets dag 1, tickets dag 2)
Handelsbeurs, Gent
Volledig programma en tickets via www.handelsbeurs.be of 09 265 91 65

Het evenement komt tot stand door een samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige partners: Jazz Brugge, Kunstenpunt, JazzLab, Museact, Lundis D’Hortense en Wallonie-Bruxelles Musiques. Geniet hieronder van het sfeerfilmpje over de geslaagde editie van 2017!

klik hier voor meer info over Belgian Jazz Meeting

 

Extra: Belgian Jazz Late Night & meer…

Vier Belgische managementbureaus sloegen bovendien de handen in elkaar voor een bijkomend programma (Belgian Jazz Late Night) dat de weelde van de Belgische jazz extra in de kijker zet, met concerten op vijf locaties in de Gentse binnenstad.
Een extra off-concert is er op 5 april ook van het Toine Thys Trio feat. Hervé Samb in Plus Que Jamais (23u).