Belgian Jazz Meeting in Gent (april 2019)

25 januari 2019
Karen

Tweejaarlijks zet JazzLab de schouders onder de Belgian Jazz Meeting, een showcase- en ontmoetingsmoment dat de Belgische jazz internationaal onder de aandacht brengt. Op 5 en 6 april strijkt de internationale jazzscene in Gent (Handelsbeurs) neer voor een reeks showcases met Belgische jazzgroepen van de bovenste plank.

Op de Belgische bodem schuilt heel wat talent, met een rijk aanbod aan jazzartiesten zowel uit Vlaamse als Waalse hoek. Het succes van deze Belgische jazzartiesten in het buitenland stimuleren, dat is het belangrijkste doel van de tweejaarlijkse Belgian Jazz Meeting.

We houden de staalkaart van Belgische jazz niet enkel binnenskamers voor een handvol buitenlandse professionals, maar delen het ook graag met u. Gespreid over 2 avonden bestijgen 8 bands het podium, met elk 40 minuten speeltijd om het beste van zichzelf te geven. Meng je onder het publiek van internationale programmatoren en laat je omver blazen door het kruim van de Belgische jazz.
5 en 6 april 2019
Belgian Jazz Now (tickets dag 1, tickets dag 2)
Handelsbeurs, Gent
Volledig programma en tickets via www.handelsbeurs.be of 09 265 91 65

 

Het evenement komt tot stand door een samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige partners: Jazz Brugge, Kunstenpunt, JazzLab, Museact, Lundis D’Hortense en Wallonie-Bruxelles Musiques. Geniet hieronder van het sfeerfilmpje over de geslaagde editie van 2017!

> klik hier voor meer info over Belgian Jazz Meeting