Belgian Jazz Meeting: oproep muzikanten

bjm2015-oproepOp 4, 5 en 6 september 2015 vindt in Brugge de 3de editie van de Belgian Jazz Meeting plaats, een ontmoetingsmoment dat de Belgische jazz internationaal onder de aandacht brengt. Net zoals bij vorige edities zal een 12-tal Belgische jazzgroepen of jazzprojecten de kans krijgen om zich via een korte showcase voor te stellen aan een gevarieerde groep van internationale organisatoren en journalisten. Om geselecteerd te worden voor één van de showcases kunnen muzikanten zich dit jaar voor het eerst zelf kandidaat stellen. Wie graag een voorstel voor een groep/project wil indienen, kan dit doen via dit online inschrijvingsformulier.
 De uiterste indiendatum is 17 april 2015!

Een klein programmatiecomité van 6 jazzspecialisten zal per taalgroep een selectie maken. Voor de selectie zullen verschillende elementen een rol spelen zoals:
•    artistieke originaliteit;
•    speelervaring of podiumrijpheid van de musici;
•    het internationale potentieel van de groep of het project: de duurzaamheid of de  ‘verkoopbaarheid’ van het project of de band op internationaal vlak
•    de  ‘ondernemerszin’ van de muzikanten of hun entourage; de professionele omkadering.

Voor meer vragen kan je terecht bij:
Jazz Brugge: Rik Bevernage: rik.bevernage@dewerf.be
Kunstenpunt: Katrien van Remortel katrien@kunsten.be
JazzLab Series: Mik Torfs, Karen Van De Voorde info@jazzlabseries.be

Belgian Jazz Meeting komt opnieuw tot stand door een samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige partners: Jazz Brugge, Kunstenpunt, JazzLab Series, Museact, Lundis D’Hortense en WBM.

Het programma bevat naast de geselecteerde showcases verschillende netwerkmomenten waarop ook andere jazzmusici hun project kunnen promoten. Alle reden om de eerste week van september met stip te noteren in de agenda. meer info: www.belgianjazzmeeting.be

partners BJM