Belgian Jazz Meeting: terugblik

Belgian Jazz Meeting coverOp 4, 5 en 6 september 2015 vond in Brugge de 3de editie van de Belgian Jazz Meeting plaats, een showcase- en ontmoetingsmoment dat de Belgische jazz internationaal onder de aandacht brengt. Net als bij vorige edities kregen een 15-tal Belgische jazzgroepen of -projecten de kans om zich via een korte showcase voor te stellen aan een gevarieerde groep van internationale organisatoren en journalisten. Het programma bevatte daarnaast verschillende netwerkmomenten waarop ook andere jazzmusici hun project konden promoten. Klik hier voor enkele sfeerbeelden in tekst en beeld. Zaterdag avond werden de SABAM Jazz Awards uitgereikt en op zondag verwelkomden we ook ministers Sven Gatz en Joëlle Milquet. Een geslaagde editie!

Jazzliefhebbers die graag een CD met de showcase selectie van deze editie in huis halen, kunnen hun kans wagen via de lezerswedstrijd in de volgende jazzmozaïek.

 

Belgian Jazz 2015 by Belgianjazzmeeting on Mixcloud

Het driedaagse evenement komt tot stand door een samenwerking tussen Vlaamse en Franstalige partners: Jazz Brugge, Kunstenpunt, JazzLab Series, Museact, Lundis D’Hortense en Wallonie-Bruxelles Musiques.