JazzLab viert feest op 26/9

Banner 2.5 Flagey_met logo - nieuwsbrief

Voor ons 25-jarig bestaan maken we van seizoen ‘18-‘19 een feest! Onder de noemer JazzLab 2.5 geven we aan enkele toonaangevende jazzmuzikanten de kans om een nieuwe band op te richten waarmee we doorheen het seizoen zullen touren. Op onze feestavond in Flagey op 26 september (20u00) tekenen drie van de vier present. Een feestavond met drie concerten, waar we het glas zullen heffen om de Belgische jazzscene te vieren. Want zonder die bonte verzameling jazzmuzikanten en onze onvermoeibare partners, zouJazzLab niet staan waar ze vandaag staat.

26 september 2018 – 25 jaar JazzLab – Flagey (20.00) – tickets

Lynn Cassiers Imaginary Band
Dré Pallemaerts Seva
Hendrik Lasure warm bad

JazzLab 2.5 Dré Pallemaerts Seva

Niemand minder dan Dré Pallemaerts geeft de aftrap met Seva, een nieuw viermanschap van muzikanten die hun strepen ruimschoots verdienden in de internationale muziekscene. Dré Pallemaerts hoort als begaafd drummer en componist al 30 jaar tot de crème van niet alleen de Belgische, maar ook de internationale jazzscene. Met zijn kenmerkende subtiele en lyrische flair was hij al het ritmische anker voor Toots Thielemans, John Scofield en Melanie De Biasio.

meer info over Seva

JazzLab 2.5 Lynn Cassiers – Imaginary Band

Het zal misschien verbazen, maar de platenkast van elektronica-artieste en vocaliste Lynn Cassiers is gevuld met jazz uit de jaren ’50 tot ’70. Lynn Cassiers dwaalt al jarenlang rond in het braakland tussen jazz, songs en elektronica. In afwachting van haar creatie van Yun voor JazzLab Series, zal Lynn optreden met haar Imaginary Band… Of ze haar droomband wilde samenstellen. Dat vroeg het Brosella Festival in 2017 aan zangeres Lynn Cassiers. Ze destilleerde een ensemble met zes muzikale geestesverwanten. De ritmesectie met Erik Vermeulen, Manolo Cabras en Marek Patrman zorgt voor een solide basis. Alexandra Grimal op saxen, Ananta Roosens op viool en trompet en euphoniumspeler Niels Van Heertum geven dan weer extra kleur. Goed voor tot de verbeelding sprekende, verhalende jazz.

meer info over Yun

JazzLab 2.5 Hendrik Lasure warm bad

Pianist Hendrik Lasure trakteert je in april ’19 op een gevarieerd muzikaal menu. Op de feestavond in Flagey krijg je al een voorproefje van ‘warm bad’. Lasure speelde zich als tiener al in de kijker en leverde met het debuut van SCHNTZL een volwassen statement af. Het duo wordt in de pers geroemd voor hun eigenzinnige idioom, dat verwijst naar het minimalisme van Wim Mertens en Philip Glass. In warm bad, een bloemlezing van Lasures nog jonge carrière, verenigt hij meeslepende pianodeuntjes, abstracte klankvelden, improvisatie, pop en experiment.

meer info over warm bad

Flagey zonder datumMet bijzondere dank aan onze concertpartner Flagey.