Criss Cross Europe 2019 ft. Bojan Z

Hoe zal de Europese jazz van de toekomst klinken? In 2007 verlegde JazzLab ook letterlijk zijn grenzen door het mede-oprichten van het netwerk JazzPlaysEurope. Gelijkgestemde programmatoren uit Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Polen, Slowakije, Estland en Denemarken zetten zich sindsdien in om de meest getalenteerde muzikanten uit hun regio ook in het buitenland te presenteren. Wegens verschuivingen in de partnerorganisaties werd ‘JazzPlaysEurope’ in 2013 omgedoopt tot ‘Criss Cross Europe’, maar de basis en het doel van het samenwerkingsproject blijft ongewijzigd.

Criss Cross Europe laat topmuzikanten uit de jonge jazzscènes kennismaken met elkaar én met het publiek, in de hoop interessante kruisbestuivingen teweeg te brengen en de drempels van de landsgrenzen te verlagen.  De muzikanten uit de verschillende landen repeteren een week samen in absolute artistieke vrijheid en gaan met deze ad hoc band op tournee langs de beste jazzvenues van Europa. Voor de editie van 2019 werd als Belgische deelnemer contrabassiste Anneleen Boehme gekozen. Boehme is een eigenzinnige en lyrische bassiste, die vooral bekend is van het onvolprezen LABtrio. In februari 2019 zal niemand minder dan

Bojan Z de Criss Cross Band coachen.

Criss Cross Europe + Bojan Z solo

Het Belgische concert van Criss Cross Europe, in double bill met Bojan Z solo gaat door op 14/02/2019 (20.00) in Club Telex, Paddenhoek 20 te Gent.

Koop hier je ticket!

De Frans-Servische Bojan Z behoort sinds midden jaren ’90 tot de Europese toppianisten en bouwde zich vooral een naam op met zijn meeslepende soloconcerten.

 

No Shows found


Volg de Criss Cross Europe band via facebook of www.crisscrosseurope.eu.

EDITIES CRISS CROSS EUROPE

Criss Cross Europe 2017-2018

Criss Cross Europe 2016

Criss Cross Europe 2015

Criss Cross Europe 2014

Criss Cross Europe 2013

Jazz Plays Europe

Jazz Plays Europe Anniversary